Priėmimui į Klaipėdos darželius – bendra sistema

„Vaikų priėmimas į darželius direktorių kabinetuose turi baigtis, reikia vieningos sistemos, kuria būtų galima pasinaudoti prisėdus prie kompiuterio“, - nusprendė iniciatyvūs tėvai. ir pateikė pasiūlymą uostamiesčio savivaldybei.

Jie Klaipėdos valdžios atstovams pirmadienį pristatė tokios bendros priėmimo į ikimokyklines ugdymo įstaigas sistemos projektą.

Anot vieno iš idėjos autorių Vaido Levickio, prie tokios sistemos žmonės galėtų prisijungti per internetinę bankininkystėje. Užsiregistravę tėveliai galėtų užpildyti paraišką-prašymą vaiką priimti į darželį. Sistemoje esą būtų aiškiai matyti, kiek kokiuose darželiuose yra laisvų vietų, kuriuo numeriui eilėje įrašytas vaikas.

„Tokiu būdu vaikų patekimas į darželius būtų skaidresnis, nebeatsirastų pagrindo kalboms apie korupciją“, - tvirtino V.Levickis.

Jo su bendraminčiu siūlomoje sistemoje tėvams taip pat būtų suteikta galimybę pareikšti nuomonę apie darželį, kurį lanko jų vaikas, - įvertinti maistą, auklėtojų darbą, aplinką. Tokiu būdu esą būtų sudarytas ikimokyklinių uostamiesčio įstaigų reitingas.

Toks siūlymas tarp Švietimo skyriaus specialistų sukėlė neigiamą reakciją, nes esą tėvų nuomonė yra subjektyvi, tad ja negalima remtis sprendžiant apie darželio veiklą.

Tačiau pristatymo išklausę savivaldybės administracijos darbuotojai, švietimo sritį kuruojantis Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas konstatavo, jog tokia sistema išties yra reikalinga. Ji tėvams padėtų sutaupyti laiko, nes nebereikėtų vaikščioti į darželių direktorių kabinetus. Be to, įdiegus vieningą priėmimo į darželius sistemą šis procesas taptų skaidresnis.

Pasitarime nuspręsta, jog į kitų metų Švietimo skyriaus veiklos planus turi būti įrašytas siekis įdiegti tokią vieningą priėmimo į darželius sistemą.

Preliminariai skaičiuojama, kad jos sukūrimas gali kainuoti apie 80 tūkst. litų. Be to, savivaldybėje tektų didinti etatų skaičių, nes reikėtų darbuotojų, kuris administruotų sukurtą sistemą.


Šiame straipsnyje: darželisDarželinukai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Kokia gera ideja. Tikiuosi ji bus veiksminga.

Palaikytojas

Palaikytojas portretas
Manau iniciatyva puiki! Reikia imtis priemonių pažaboti savivaliavimą ir tapti civilizuotu miestu.

Man tik idomu

Man tik idomu portretas
Uz ka mes mokam mokescius, jeigu su tokiomis naturaliomis idejomis i klerkus turi kreiptis pilieciai? O jau ir paskaiciuota 80 tuks.ltl biudzetas ir dar ir klerkas! :) Nu komedija, nu jokdariai. O dabar ka, niekas isvis si reikala neadministruoja? Ir dar apie vaiku tevu nuomoniu subjektyvuma... kokie visi protingitapo, ismoko zodzius gudrius... tik pamirso, kad ir klerku nuomone subjektyvi, ir dar irreliativi, nes jie savo vaikus i bet koki darzeli neatiduoda. O kaip tik paprastu tevu nuomoniu visuma ir yra objektyvus vertinimas. Siulau: jokiu papildomu klerku, ten darbo vienam pora valandu per savaite, gal ir maziau. Ir nereikia ten nieko kurti ir degti, elementarus darzeliu sarasas su vietu skaiciumi ir vaiku sarasas su priskirtu darzeliu! Viskas. Excelyje darbo 15 minutem, su grozybemis 1 val. VISKAS! O nuomones eveliai patys per koki foruma surinks.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių