Prieš grafičius kovos naujais būdais

Klaipėdoje ieškoma naujų būdų, kaip kovoti su pastatų sienas terliojančiais grafitininkais. Tokių pažeidimų pastaruoju metu ženkliai padaugėjo. Didesnį dėmesį jiems skiria ir policija, ir miesto valdžia.


 

Klaipėdoje ieškoma naujų būdų, kaip kovoti su pastatų sienas terliojančiais grafitininkais. Tokių pažeidimų pastaruoju metu ženkliai padaugėjo. Didesnį dėmesį jiems skiria ir policija, ir miesto valdžia.

Klausimas tapo prioritetiniu

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas tvirtino, kad sienų terliojimas yra viena iš pagrindinių problemų uostamiestyje.

„Gal tai ir nėra sunkus nusikaltimas, kuris turi labai rimtų pasekmių, bet pastatų savininkams sukelia daug rūpesčių. Dėl to tokiems pažeidimams skiriamas didelis dėmesys“, – tvirtino viršininkas.

Pasak A.Motuzo, praėjusių metų pradžioje situacija dėl grafitininkų buvo chaotiška iš policijos pusės. Į kiekvieną atvejų buvo žiūrima atskirai. Juos tyrė atskiri komisariatai pagal vietą.

Tačiau darbą pradėta organizuoti taip, kad informacija apie pažeidimus būtų koncentruota vienų pareigūnų rankose, kad būtų galima stebėti procesus, tendencijas.

Praėjusių metų pradžioje buvo sudaryta grupė tokioms nusikalstamoms veikoms tirti.

„Šis klausimas tapo prioritetiniu. Pažeidimų tyrimus atlieka savo srities profesionalai. Nustatyti sienų terliotojus nėra paprasta. Dėl to tam skiriamas didelis dėmesys“, – teigė vadovas.

Baudos yra per mažos

A.Motuzas atkreipė dėmesį, kad atsakomybė už pastatų terliojimą neatbaido nuo tokių pažeidimų.

„Išaiškinome ne vieną tokį atvejį. Buvo skirtos nuobaudos. Tačiau pažeidėjai neatsisakė šios nusikalstamos veikos. Tai rodo, kad bausmė neatgraso nuo nusikaltimo. Gal vertėtų inicijuoti sankcijų griežtinimą, tačiau viltis, kad taip ir bus nėra perspektyvu“, – pabrėžė viršininkas.

Pasak pareigūno, aiškinantis sienų terliotojus glaudžiai bendradarbiaujama su Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriumi.

„Kartu pasiekėme, kad dėl terlionių pastatų savininkai, gyventojai kreiptųsi į policiją. Kuo daugiau žmonių kreipiasi, tuo didesnė tikimybė identifikuoti pažeidėjus. Be to, žmonės gali tikėtis, kad jiems bus atlyginti nuostoliai. Pastarieji taip pat yra kaip drausminimo priemonė“, – teigė viršininkas.

A.Motuzas vylėsi, kad savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius bus išplėstas ir galės dirbti ne tik dieną, bet ir tamsiuoju paros metu, kada dažniausiai vykdomi tokie nusikaltimai.

„Prisidėsime visomis įmanomomis priemonėmis, kad būtų užkirstas kelias tokiems pažeidimams“, – pabrėžė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Siulau ne kovoti pries graficius bet juos apjungti suvienyti ir leisti piesti tam tikrosr teritorijose ar paskirti net namus. Visus pinigus kovoje su siais originaliais menininkais ,skirkime ju projektams. Rasykime i fc .ikurkime grupe tvirtinkime projektus .Juk keliaujant visada zavi idomios graficiu idejos .Verslininkai net samdytume juos idomioms reklamoms .Skirciau savo zaliuziu plota Ismokime ne kovoti ,bet jungti .Musu jaunieji zmones yra sumanus .Jie aikstese ant saligatviu gali piesti 3D technologijomi .Juk tokie nuobodus musu gyvenamieji kvartalai .Kvieciu visus grazinti originaliai miesta kad ir mums butu grazu ir turistai turetu ka fotografuoti

jooooooooooooooo

jooooooooooooooo portretas
juk pagauna, tai ir užduoti kad jų lėšomis ir jų darbu būtų 10 k. didesnis plotas nuvalomas (tegul dar sumoka policininkui, kuris prižiūrės kad gerai nuvalytų). tikrai meniški ir gražūs grafičiai , sakysim ant apgriuvusių namų - suderinus su savininku ar tam tkra institucija galėtų ir būti.

Hmm

Hmm portretas
Tą Giniov ir MER pagavo, bet visas miestas ir toliau nuterliotas tais užrašais. Kaip taip gali būti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių