Prieš Karklės festivalį spūsčių išvengs?

Po patirto fiasko sugrįžtantis muzikos ir menų festivalis "Karklė Live Music Beach" šiemet susidurs su nemenku iššūkiu – kelyje, vedančiame renginio teritorijos link, vykdomi remonto darbai.

Organizatoriai tvirtina palaikantys ryšį su darbus Karklės kelyje atliekančiais rangovais, ketinama pasitelkti ir policijos pajėgas.

Tiesa, atkreipiamas dėmesys, kad veikiausiai negelbės ir tai, jog iki festivalio vietos galima patekti ne tik iš Palangos plento pusės, bet ir važiuojant pro Klaipėdą. Ir čia pluša darbininkai – P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankryžoje įrengiamas turbožiedas.

Automobilių kamšatys šiame kelyje neretai susidaro ir įprastą savaitgalį, o, prisidėjus festivalio lankytojų srautui, situacija gali tapti itin įtempta.

Festivalio organizatorius Marius Tumšys pripažino, kad remonto darbai situaciją kiek apsunkins, tačiau pabrėžė, jog, jo žiniomis, trečiadienį nuo Olando Kepurės iki Karklės kaimo turėjo būti vykdomi kelio asfaltavimo darbai.

Todėl esą į penktadienį prasidėsiantį ir visą savaitgalį šurmuliuosiantį festivalį trauksiantiems žmonėms atvykti bus patogiau, nei būdavo iki šiol.

Pašnekovas tvirtino, kad pro Melnragę ir Girulius vedančia Pamario gatve rieda retas renginio svečias.

"Ties Melnrage tvarkomas žiedas mums nėra labai aktualus, nes visus žmones nukreipiame ir rekomenduojame atvykti Palangos plentu. Pagrindinis kelias pas mus – važiuoti Palangos plentu, per Kunkius, Karklininkų gatve ir į mūsų paruoštas stovėjimo aikšteles", – aiškino M.Tumšys.

Anot jo, Pamario gatvėje spūstys susidaro ir įprastą savaitgalį vyraujant geriems orams, tad festivalis situacijai įtakos šiame kelyje esą neturės.

Pasak M.Tumšio, siekiant kiek įmanoma labiau sumažinti eiles į festivalį riedant organizatorių nurodytu keliu, bus pasitelktos ir policijos pajėgos, kurios kontroliuos situaciją.

"Kontaktuojame su kelininkais, kontaktuojame su policija, kontaktuojame su seniūnija, mūsų savanoriai, apsaugos darbuotojai reguliuos eismą taip, kad, kiek įmanoma, susidarytų mažiau spūsčių", – tvirtino organizatorius.

Vis dėlto M.Tumšys pripažino, kad dalyviams vertėtų atidžiai planuoti savo kelionę bei galimą jos trukmę. Patariama atvykimo dieną į dominančius renginius patraukti kiek anksčiau.

Numatoma, kad į festivalį atvažiuos ne mažiau nei 2 tūkst. automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Negi nėra lietuviškų žodžių renginio pavadinimui. Prie ruso rašydavome lietuviškai, kas darosi dabar, než-inote kaip įlysti be muilo kur nugara baigiasi. Niekinate savo kalbą, negerbiate. Esate padugnės ir menkystos.

A.

A. portretas
Viskas butu gerai, jei ne sviesoforai nustatyti beprotiskam neadekvaciam laikui! Prie kiekvieno sviesoforo, o ju yra 2 vnt vaziuojamt nuo palangos plento, teko laukti 15-20 minuciu!!! Uztenka po 5 min is kiekvienos puses... o ne 20. Pasitycijimas is zmoniu ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių