Prieš Kovo 8-ąją Klaipėdoje sujudo prekeiviai gėlėmis

Prekeiviai šiemet taip aktyviai veržiasi miesto gatvėse prekiauti gėlėmis Kovo 8-ąją, kad jau ėmė stigti prekybos vietų.

Prašymai gauti leidimą Tarptautinę moterų solidarumo dieną prekiauti gėlėmis miesto viešosiose vietose uostamiesčio savivaldybėje priimami jau savaitę.

Prekeivių antplūdis neįtikinėtinas – pirmąją dieną sulaukta keliolikos prašymų, o per savaitę jų užregistruota 30.

„Prašymai dar priimami, tačiau tokio antplūdžio nebesitikime, nes tie, kurie norėjo gauti leidimus, matyt, suskubo pirmosiomis dienomis“, - svarstė Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriaus vyresnioji specialistė Asta Poškienė.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė tvirtino, jog toks prekeivių antplūdis Kovo 8-ąją pardavinėti gėles miesto viešosiose vietose pastebimas pirmą kartą.

„Matyt, kasmet ši šventė tampa vis populiaresnė. Be to, gal prekeiviai vieni kitiems perduoda žinią, jog tokia prekyba yra pelninga, tad ir atsirado labai daug norinčių prekiauti. Bet juk tai nėra blogai – moterims dėmesio niekada nebus per daug, o ir miestas tą dieną atrodys šventiškiau“, - teigiamus niuansus įžvelgė Z.Žižytė.

Kovo 8-ąją norinčiųjų prekiauti gėlėmis miesto viešosiose vietose yra daugiau, negu numatyta vietų patvirtintame vietų išdėstymo adresų sąraše. Jame yra 16 adresų. Vienu adresu yra išskirta po kelias prekybos vietas, tad iš viso mieste yra patvirtinta 51 vieta, kur galima prekiauti gėlėmis.

Tačiau ne visi prekeiviai pageidauja gėles pardavinėti greta konkurento, todėl savivaldybėje nuspręsta leisti Kovo 8-ąją prekiauti gėlėmis laisvose prekybos vietose, skirtose prekiauti vaisiais ir daržovėmis.

Prekybos vieta, jei jos plotas yra iki 4 kvadratinių metrų, vienai dienai kainuoja šiek tiek daugiau nei 3 litus.

Vietos prekiauti gėlėmis švenčių ir atmintinų dienų proga

Vingio g. 29

Vingio g. 41

Debreceno g. 54

Laukininkų g. 21

Taikos pr. 101

Herkaus Manto g. 37

S.Daukanto g. 15

Taikos pr. 8

Taikos pr. tarp 33 ir 35 namo

Taikos pr. 52C

Taikos pr. 115

Taikos pr. 24

Šaulių g.11

Vingio g. 14 prieš policijos nuovadą

Vingio g. 14 prieš pašto skyrių

Kultūros ir poilsio parkas ir jo prieigos


Šiame straipsnyje: prekyba gėlėmis

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Ir toliau raudonos tulpes??? Nukvakot visai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių