Prieš lemiamą posėdį – Klaipėdos rajono mero palaikymo piketas

Šeštadienį Gargžduose – sujudimas, nes gali būti pakeistas vos kelis mėnesius dirbantis Klaipėdos rajono meras Sigitas Karbauskas ir jo komanda.

11 val. prasidėjo Klaipėdos rajono tarybos posėdis, kuriame bus verčiama valdžia. Politikai pro langus gali matyti piketuotojus, kurių jau susirinko apie 300. Leidimas išduotas piketuotio 1600 žmonių.

Septyni konservatoriai, penki socialdemokratai ir trys nepriklausomos frakcijos nariai, kurių du yra perėję iš savivaldos rinkimus laimėjusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos, S.Karbauskui pareiškė nepasitikėjimą. Todėl šeštadienį vykstančiame rajono tarybos posėdyje turėtų būti balsuojama dėl jo atstatydinimo ir nauji mero išrinkimo.

Neoficialiais duomenimis, nauju meru pretenduoja tapti Kęstutis Cirtautas, kuris į tarybą pateko su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos sąrašu.

Rajono tarybos posėdis vyks ne mažutėse savivaldybės salėje, o erdviose Gargždų kultūros centro patalpose.

Prie pastato jau nuo 10 val. būriuojasi piketuotojai, kurių kas minutę vis daugėja. Pikete skamba patriotiškos dainos, sakomos dabartinę Klaipėdos rajono valdžią palaikančios kalbos.

Pikete daugiausia dėmesio skiriama K.Cirtautui. Kone visose plakatuose mirga jo pavardė ir nuotrauka. K.Cirtautas viešai vadinamas išdaviku, perbėgėliu, sąžinę pardavusiu žmogumi, Judu.

„Šiandien mūsų išrinktam merui iškilo pavojus, apginkime jį“, - raginami piketuotojai, kurie skanduoja „Šalin rankas nuo mūsų mero“.

Apie 10.30 val. į Gargždų kultūros centrą atėjo ir dabartinės Klaipėdos rajono tarybos valdančiosios daugumos nariai. Visi jie atėjo kartu, o piketuotojai juos pasitiko plojimais ir palaikymo šūksniais.  

Interpeliaciją S.Karbauskui pareiškė 14 iš 27 rajono tarybos narių. Užkulisiuose kalbama, jog prieš posėdį nei dabartinė valdančioji dauguma, nei susiformavusi naujoji tvirtai nežino, ar S.Karbauskas bus nuverstas ar išsaugos savo postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

homoseksualis

homoseksualis portretas
gal kumpiene organizavo palaikyma savo seimininkui ?

Augis

Augis portretas
Taip ir nepavyko ivesti nei tvarkos ,nei tesingumo, o mes taip tikejom....

Palyginimas

Palyginimas portretas
tai tokia ta politinė duona.Ne veltui dažnai su prostitucija lyginama.Kas daugiau moka, tam ir atsiduoda, o sąžinė, moralė šiame versle - antraplanė. Tap pat politikoje ne mažiau pavojinga užsikrėsti nepagydomomis ligomis, juk pažiūrėjus į daugumą rajono tarybos narių, peršasi išvada, kad užsikrėtę jie - nepagydomai.Amželis pencijinis, bet ilsėtis, anūkams pasakų skaityti neina, jauniems vietų neužleidžia, nes užsikrėtę nepagydomu politiniu virusu. Jų politinės karjeros pradžioje apie kontracepsiją niekas negalvojo, o ir pasiūla skurdi buvo, o per tiek metų dar ir pašalinis poveikis - priklausomybė išsivystė. Turiu pasiūlymą.Ponas Cirtautas susikaupia ir padeda mandatą, jei pačiam neišeina, mažuma susimeta, padeda jam. Tada kokį mokytą daktarėlį į tarybą deleguoja, gal užteks ir profilaktiktinio gydymo,kad susiprastų senjorai, jog laikas ilsėtis...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių