Prieš rekonstrukciją – sėkmingas sezono finišas

Paskutinius mėnesius iki rekonstrukcijos skaičiuojantis Naujasis turgus džiaugiasi sėkmingais vasaros sezono rezultatais. Šiemet išaugo ne tik turgaus apyvarta, bet ir prekiautojų skaičius.

Didėja prekeivių būrys

Pokyčiams besirengiančio Naujojo turgaus prekeivių negąsdina čia netrukus prasidėsiantys darbai.

Atvirkščiai – pastarųjų mėnesių veiklos rodikliai, palyginti su praėjusių metų rezultatais, byloja apie augantį turgavietės populiarumą.

„Ataskaitos rodo, kad mūsų apyvarta augo, o administravimo sąnaudos nesikeitė. Tai reiškia, kad išnuomota daugiau prekybinių plotų, sulaukėme daugiau naujų prekiautojų“, – tvirtino Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Pastebima, kad galimybė prekiauti šioje turgavietėje domina ne tik uostamiesčio bei aplinkinių miestų prekiautojus, bet ir atvykstančiuosius iš toliau – Panevėžio, Šiaulių apskrities. Į ūkininkų turgų prekeiviai atkanka ir iš Kauno.

Pašnekovo teigimu, labiausiai džiugina tai, kad tarp naujų prekeivių nestinga jaunų, savo verslą dar tik pradedančių žmonių.

„Turgus tampa ta vieta, kur galima pradėti savo verslą. Jaunimas tuo naudojasi, mūsų turguje auga nauja prekybininkų karta“, – teigė V.Karmanovas.

Direktorius pastebėjo, kad didėjant apyvartai ir sėkmingai mažinant sąnaudas pavyko padidinti ir Naujojo turgaus pelną.

Gerės darbo sąlygos

V.Karmanovo teigimu, siekiant ir toliau didinti turgavietės patrauklumą, tęsiami senų prekybos paviljonų modernizavimo darbai, gerinamos sąlygos prekiautojams.

Pagrindinis atsinaujinimo šurmulys – lauko prekyvietės rekonstrukcija – prasidės jau šį lapkritį.

„Rekonstrukcija reikalinga tam, kad pagerintume sąlygas tiek prekiautojams, tiek pirkėjams. Vasarą turguje pluša apie 500–600 prekybininkų. Žmonėms, kurie dirba lauke, sąlygos iš tiesų yra prastos, todėl vėlų rudenį ir žiemą jų skaičius sumažėja, o mes, turgavietės administracija, nesurenkame tiek pajamų, kiek galėtume. Tad buvo priimtas sprendimas, kad dalis lauko prekyvietės turi tapti komfortišku uždaru paviljonu, kur būtų galima produkciją siūlyti ir žiemą“, – paaiškino direktorius.

Po rekonstrukcijos naujame paviljone patogiau bus dirbti visais metų laikais, mat žiemą jis bus šildomas, o vasarą – vėsinamas.

Atnaujinant lauko prekyvietę, čia bus pakeistas grindinys, atsiras vaikų žaidimo aikštelė. Viliamasi, kad pokyčiai pritrauks daugiau pirkėjų ir prekybininkų.

Rekonstrukcijos darbai, kaip minėta, startuos lapkritį, kai lauko prekybos sezonas keliaus pabaigos link, todėl lauko prekeiviai nepatogumų patirti neturėtų. Juo labiau, kad rekonstrukcija vyks keliais etapais: iš pradžių bus tvarkoma daržovių pardavėjų zona, o kitąmet, jau įrengus naujas prekybos vietas ir ten perkėlus pramoninių prekių pardavėjus, statybininkai imsis darbo senųjų prekystalių vietoje.

Laukia pasiūlymų

Nors Naujajame turguje darbininkai dar nepluša, tačiau jau dabar turgavietės administracija yra pasirengusi bendradarbiauti su ateityje čia įsikurti planuojančiais prekybininkais.

Laukiama, kad atnaujintoje turgaus dalyje dirbsiantieji išsakytų savo lūkesčius, pageidavimus, mat prekybos vietų dydį reikėtų suplanuoti dar vykstant statybos darbams.

Pabrėžiama, kad po rekonstrukcijos naujame paviljone galės įsikurti maždaug 30 proc. daugiau prekiautojų nei dabar, o numatytos prekybos vietos bus pritaikytos pagal individualius verslininkų poreikius.

„Mes galėsime suteikti ir 6, ir 12 ir 24 kv. metrų ploto prekybos vietas. Viskas priklausys nuo prekybininkų norų, viską su jais derinsime, neįrenginėsime patalpų pagal vieną standartą“, – patikino V.Karmanovas.

Pasak direktoriaus, toks lankstumas turėtų būti patrauklus smulkiesiems verslininkams, mat kitos Klaipėdos prekyvietės siūlo didesnius plotus ir jų nuoma vis tiek bus brangesnė nei įsikūrus mažesnėse ir komfortiškose Naujojo turgaus patalpose.

Tikimasi, kad suplanuotus rekonstrukcijos darbus pavyks pabaigti iki kitų metų vasaros pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių