Priešais teismą – benamių gūžta

Pačiame uostamiesčio centre benamiai susirentė sau guolį. Viešosios tvarkos sergėtojai pripažįsta, kad asocialių asmenų problemą spręsti nėra paprasta – bėdžiai įsikuria tai vienoje, tai kitoje vietoje, vasaromis jų pastebima dar daugiau.

Įsirengė migį

Šiomis dienomis klaipėdiečius ir miesto svečius nustebino greta S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryžos atsiradę benamių "apartamentai".

Bėdžiai po minėtoje vietoje augančiomis eglėmis atitempė įvairių skudurų, šiukšlių ir, panašu, įsikurdino sau migį.

Trečiadienį krūvos šiukšlių jau nebesimatė, tačiau asocialūs asmenys niekur nebuvo dingę.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys spėjo, kad benamių būstinė veikiausiai visai nauja, nes kol kas apie ją dar nebuvo žinoma.

Vis dėlto pripažįstama, kad netoliese esančio prekybos centro prieigose benamiai renkasi dažnai. Tikėtina, kad netoli pamėgtos susibūrimo vietos nusprendė ir apsigyventi.

„Jie laikinai kur nors vis prigula, konteineriuose susiranda išmestų daiktų ir iš jų pasidaro sau guolius“, – pastebėjo V.Valys.

Tačiau, pašnekovo teigimu, miesto centre benamiai pastaruoju metu būstus sau surenčia gana retai.

Traukia miesto centras

Vis dėlto vasaromis galimybė apsigyventi centrinės dalies prieigose benamius vilioja. Uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius neseniai sulaukė pranešimo apie Poilsio parke įsikūrusius bėdžius.

Klaipėdiečiai pranešė, kad čia benamiai dažniausiai susirenka tik pernakvoti. Dar vieno pranešimo neseniai būta apie Melnragės miškuose pastebėtus asocialus. Čia bėdžiai jau buvo įkūrę visą gyvenvietę.

„Centre jie būna labiau tik dienos metu. Turbūt čia jiems yra daugiau ką veikti. Tokie žmonės būriuojasi prie taromatų ir pan.“, – dėstė V.Valys.

Kartą benamių būstinę teko šalinti iš paties Tilžės žiedo vidurio.

Poskyrio vedėjas pripažino, kad tradiciškai vasarą mieste benamių padaugėja. Tikėtina, kad į Klaipėdą laimės ieškoti atvyksta daugiau bėdžių iš priemiesčių.

„Pastebėjau, kad ir amžius jų yra gana jaunas, taip pat vasarą atsiranda naujų veidų“, – neslėpė V.Valys.

Teigiama, kad paprastai benamis mieste blaškosi apie porą metų, vėliau jis dingsta.

Aptikę išvaiko

Pašnekovas patikino, kad savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, reidų metu aptikę tokias vietas, asocialius asmenis išvaiko, o jų būstai būna pašalinami.

Jeigu benamiai ima rinktis prie kurio nors prekybos centro ar panašios įstaigos, šią problemą siekiama spręsti kartu su verslininkais – siūloma aptverti ar akyliau prižiūrėti teritoriją.

Pasitaiko atvejų, kai į kovą su vis ten pat įsikuriančiais benamiais įsitraukia ir policijos pareigūnai, tuomet bėdžiai kurį laiką praleidžia areštinėje.

Išgelbės nakvynės namai?

Pripažįstama, kad benamių problemą mieste išspręsti sunku – išvaryti iš vienos vietos jie dažniausiai persikelia į kitą, o baudos efektyvios tik turintiesiems pajamų.

Anot V.Valio, viliamasi, kad, Dubysos gatvėje pradėjus veikti naujiems nakvynės namams, su asocialiais žmonėmis susijusi situacija pagerės, jie bus mažiau matomi mieste.

„Įstaigoje bus dušų, jie gaus naujų drabužių. Ten bus galima benamius išvežti, kad kiek susitvarkytų, būtų mažiau matomi mieste. Ir medikams būtų lengviau, ypač – žiemą. Ši priemonė turėtų duoti teigiamų rezultatų“, – aiškino poskyrio vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trapinka

Trapinka portretas
Visi zmones ,loti ant parkrytusio lengviausia.Ne visi stiprus psihologiskai, kitus suede stiprieji todel jis tokioj buklej, nereikia teisti puolusio bet pabandyti atstayti

Klaipeda

Klaipeda portretas
O kur jiems detis juk taip dievinami vaikuciai pilnas facebokas foto va mano vaikas pasykoo pabezdejoo patriedee pakele pirsta.Tai mylekit visus zmones sitiem ir padekit kuo jus garantuoti kad jusu vaikai tokie nebus

Bambukas

Bambukas portretas
Šituos valkatas reik nukreipt prie tų namų, kurių gyventojams trukdo katės ir jų šėryklos, tepasidžiaugia dvikojų brudų skleidžiamu aromatu ir pasigėri jų išvaizda, manau tada katės, balandžiai, gandrai jiems bus toks grožis ir gėris kad niekada gyvenime jų nebeužklius....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių