Projekte „Stilius“ atgimė pavasaris

Įsibėgėja dienraščio "Klaipėda" kartu su mados ir verslo centru "Herkaus galerija" organizuojamas klaipėdiečių gražinimo projektas "Stilius". Trečiąja laimingąja pokyčių dalyve tapusi Ramunė Bagočienė džiaugėsi, jog su grožio meistrais praleista diena atnešė neišdildomų įspūdžių ir maloniai nustebino rezultatais.

Permainos – nelaukiant pavasario

Jau kelis mėnesius vykstantis projektas susilaukė miestiečių dėmesio. Organizatorių teigimu, vis daugiau norinčiųjų pasikeisti laiškų plaukia į redakciją, o apsispręsti, kam lemta pasikeisti, tampa vis sunkiau.

Mados ir verslo centro "Herkaus galerija" direktorė Aistė Valiūtė teigė, kad šį kartą laimėtoja pasirinkta Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Klaipėdos skyriaus vyriausioji specialistė R.Bagočienė į pasikeitimų sūkurį įtraukta neatsitiktinai.

"Lauke vyrauja pilki atspalviai, atėjusi žiema verčia rinktis patogius ir santūrumu pasižyminčius drabužius. Nusprendėme, kad valstybės tarnautoja šaltuoju metų laiku turėtų būti išsiilgusi ryškesnių spalvų ir išskirtinių permainų. Nereikia laukti pavasario, kad nuotaika taptų pakili, o atspindys veidrodyje džiugintų", – sakė A.Valiūtė. Anot jos, moteriai išvaizda pakeista už daugiau nei 1 tūkst. litų.

Rinkdavosi patogumą

R.Bagočienė pasakojo, jog projekte nusprendė dalyvauti, nenorėdama praleisti progos pasikeisti.

"Sužinojusi, kad tapau šio mėnesio nugalėtoja, tikrai nustebau. O tada pradėjau dvejoti. Mano Zodiako ženklas – Dvynys, todėl man nesvetimi vidiniai svarstymai. Bet esu toks žmogus, jog pasakiusi pirmąjį "taip", vėliau, nepaisant visko, atsisakyti nebegaliu", – šypsojosi projekto dalyvė.

Apie artėjančius pokyčius klaipėdietė buvo prasitarusi vos keliems žmonėms: moters šeima – vyras ir dukra – bei viena draugė pritarė avantiūrai. Tiesa, vyras apie jos dalyvavimą projekte sužinojo tik tą dieną, kai buvo vykdomos permainos.

"Sutuoktinis pasakė – jei reikia, tai reikia. O pati gyvenu labai paprastą gyvenimą. Darbas, namai, veikla sode, įvairūs rankdarbiai: siuvu, mezgu, sendinu daiktus. Labai myliu gyvūnus ir su šeima esu priglaudusi keletą paklydėlių. Rodos, nieko ypatingo", – kalbėjo moteris.

Jos teigimu, jai, kaip ir kiekvienam žmogui, išvaizda nėra paskutinėje vietoje. Tačiau, R.Bagočienė patikino, kad ir perdėto dėmesio jai neskiria.

"Ankstesnis darbo pobūdis Mokesčių inspekcijoje, kai reikėjo bendrauti su žmonėmis, įpareigodavo atrodyti dalykiškai. Dabar galiu rengtis, kaip noriu. O savo gyvenime mėgstu patogumą, tačiau negaliu pasakyti, kad renkuosi vieno kažkurio stiliaus aprangą", – teigė moteris.

Sušildė spalvomis

Mados ir verslo centro "Herkaus galerija" stilistai, kirpėjai bei makiažo meistrai daugiau nei keturias valandas kūrė naują, pavasariu ir spalvomis dvelkiantį klaipėdietės stilių.

Grožio ir soliariumų studijos "Etude" meistrė Viktorija Ambrozaitė nusprendė, kad nauju pokyčių dalyvės išvaizdos akcentu turi tapti ryški šukuosena.

"Ramunės veido oda blyški, todėl ją norėjau pagyvinti ryškesniu, šiltesniu plaukų atspalviu. Pasirinkau vario raudonumo spalvos plaukų profesionalius "Schwarzkopf" dažus. Vėliau plaukus sušukavau", – pasakojo meistrė.

Studijos vizažistė-kosmetologė Tatjana Sireikienė Ramunei padarė veido bruožus išryškinusį bei prie naujos plaukų spalvos bei aprangos tikusį makiažą.

"Moters akis pabrėžiau šiltais rudos spalvos akių šešėliais, o lūpoms suteikiau šiluma spinduliuojantį rausvai rudą atspalvį. Makiažui pasirinkau "Make up forever Professional" kosmetiką", – sakė T.Sireikienė. Padovanoto makiažo ir šukuosenos kaina siekė 230 litų.

Apranga – jaunatviška

Drabužių parduotuvės "Niko Boutique" savininkė Kristina Jonauskienė pokyčių dalyvei parinko laisvalaikio stiliaus ryškią ir nuotaikingą 170 litų kainuojančią suknelę, kuri Ramunei suteikė dar daugiau jaunatviškumo.

"Prekės ženklo "Adatytė" sukurta suknelė yra šilta, todėl puikiai tiks žiemos sezonu. Parduotuvėje didžiąją dalį produkcijos sudaro Lietuvos dizainerių sukurta apranga vaikams – vaikučius džiugina tokių prekių ženklų kaip "Modi du", "Adatytė", Eva Mankus, "Me&Mine", "Mamoo", "Elfai" sukurti drabužėliai. Didžiuojamės esantys ir vieninteliai Pabaltijyje žymios olandų firmos "Dolly by Le Petit Tom" drabužių atstovais. Jų gaminamų sijonėlių nori kiekviena mergaitė", – teigė K.Jonauskienė.

Anot jos, parduotuvėje galima rasti ir mamytėms skirtų rūbų, kuriuos taip pat sukūrė įvairūs Lietuvos dizaineriai.

Odinius 219 litų vertės aulinukus su pamušalu, dekoruotus kaspinėliu, kurį galima nusiimti, padovanojo itališkos bei lenkiškos avalynės salonas "Togi", išsiskiriantis madingiausiais batais už prieinamą kainą.

"Suknelė buvo sportinio ir laisvalaikio stiliaus, todėl batus parinkome kiek grubesnius. Mūsų žiemomis batai storesniu padu – idealus pasirinkimas. Parduotuvėje beveik visa avalynė pagaminta iš odos, dauguma jos pašiltinta natūralia vilna ar kailiu. Salone batus išsirinks ir jaunimas, ir elegantiško stiliaus bei klasikos gerbėjai", – vardijo parduotuvės savininkas Tomas Bytautas.

Pagyvino unikalūs aksesuarai

Prie aprangos ansamblio puikiai derančią lazeriu išpjautą juodą, grandinėle sujungtą, segę R.Bagočienė išsirinko pati. 53 litų vertės papuošalą klaipėdietei padovanojo parduotuvė "Rankdarbiai.lt", prekiaujanti vienetiniais rankų darbo papuošalais iš visos Lietuvos. Moteris tikino norėjusi žaismingo ir neįpareigojančio papuošalo.

"Rankdarbiai.lt" savininkė Gintarė Drungilienė pasakojo, kad šiuo metu parduotuvė bendradarbiauja su daugiau nei 200 autorių iš visos Lietuvos.

"Visi aksesuarai yra rankų darbo ir unikalūs. Rankdarbiai, suplaukę iš visos Lietuvos, turi savo istoriją, kuri pasakoja, kaip atsiranda idėja, kaip ji įgyvendinama ir kaip galų gale gimsta daiktas, galintis pradžiuginti kitą žmogų. Be to, priimame žmonių užsakymus, todėl norintiems galime pagaminti trokštamą papuošalą pagal pageidavimus", – sakė G.Drungilienė.

Norėdamas paskatinti nepamiršti pasirūpinti ir fizine sveikata, "Herkaus" sporto klubas "Stiliaus" projekto dalyvę pradžiugino 129 litų vertės vieno mėnesio abonementu pasirinktoms treniruotėms.

Dovanos – grožiui ir namams

Parduotuvės "Amfora" savininkė Eglė Mikalauskienė Ramunei padovanojo spalvingą vazą, kurios vertė 150 litų.

"Parduotuvė specializuojasi prekiaudama unikaliomis XX a. vidurio Europos vazomis. Galime pasiūlyti Vokietijos, Italijos, Skandinavijos, Belgijos ir kitų šalių keraminę, meninio stiklo bei porceliano produkciją. Kartu su pirkiniu išduodame ir autentiškumo sertifikatą, kuriame galima rasti informaciją apie vazos gamintoją, gaminimo metus, vazos rinkos vertę pirkimo dieną", – teigė savininkė.

Anot jos, šios vazos tampa puikia dovana įvairiomis progomis, nes antro tokio meno kūrinio kitur rasti negalima. E.Mikalauskienė pasidžiaugė, kad jau pavasarį parduotuvėje atsiras ir Lietuvos menininkų keramikos darbų: lankytojus pradžiugins ne tik vazos, bet ir statulėlės, dubenėliai ir kiti dirbiniai.

Ir ateityje savo grožiu Ramunę dar labiau rūpintis paskatino parduotuvės "Bioteka" dovana – 102 litų vertės vokiečių firmos "Logona" ekologiškas lūpdažis ir kompaktinė pudra.

"Biotekos" konsultantė Roberta pasakojo, kad parduotuvėje visi neabejingi natūralumui ras gausų sertifikuotų ekologiškų prekių asortimentą: pasaulinį pripažinimą pelniusią natūralią kosmetiką, ekologiškai išaugintus maisto produktus, sveikatą ir gamtą tausojančias buities priežiūros priemones, aromatinius aliejus.

Rezultatai nudžiugino

Po įvykdytų pokyčių ir jaudinančios dienos projekto "Stilius" dalyvė kartu su organizatoriais prisėdo sušių bare "Suktinukas" ir pasistiprino gurmanišku tradiciniu japoniško maisto rinkiniu bei kava. Ramunės vaišės kainavo 31 litą. Kaip teigė "Suktinuko" atstovai, bare klaipėdiečiai gali paragauti įvairiausių skonių sušių, o norintys – užsisakyti iš anksto paruoštus pietus arba komplektus gimtadieniams ar pobūviams.

Rezultatus R.Bagočienė įvertino teigiamai. "Visada smagu matyti profesionalų atlikto darbo rezultatą. Pokyčiai tikrai kardinalūs ir dar teks pratintis prie naujos išvaizdos. Manau, kad panašių drabužių nebūčiau pasirinkusi pati, todėl įdomu išbandyti kažką naujo", – sakė moteris.

Dienraščio skaitytojos kviečiamos siųsti savo anketas bei aprašymus, kodėl norėtų pasikeisti, projektui adresu stilius@kl.lt. Kas mėnesį bus išrenkama viena moteris, kurios permainomis, kurių vertė maždaug 1 tūkst. litų, galės pasidžiaugti ir "Klaipėdos" skaitytojai.

Mados ir verslo centras "Herkaus galerija"
Herkaus Manto g. 22, Klaipėda
Tel. +370 679 77 833
El. paštas info@herkausgalerija.lt
www.herkausgalerija.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzzz

zzzz portretas
labai graziai pasikeite moteris, atjaunejo.

Tik

Tik  portretas
plauku kirpimas be priekaistu,kitkas-nieko gero.

taip

taip portretas
Labai atjaunėjo ir pagyvėjo ši ponia. Gražu pažiūrėti, puiku.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių