Projektui parengti – daugiau laiko

Dangės upės krantinių rekonstrukcijos ir prieigų sutvarkymo projekto rengėjai nori pasinaudoti sutartyje numatyta galimybe ir pratęsti projekto rengimo terminą.

Šios erdvės atnaujinimo techninį projektą rengia konkursą laimėjusi įmonė "Hidrostatybos projektai" su bendrovėmis "Fugro Baltic" ir "Hidrosfera". Planuota, kad šis bus baigtas iki metų pabaigos.

Tačiau bendrovė pateikė prašymą pratęsti sutartį. Tokia galimybė buvo numatyta.

"Geriau šiek tiek pratęsti sutartį ir turėti gerą produktą nei skubėti", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Pasak jos, sutarties pratęsimas neturėtų sutrikdyti rangos darbų pirkimo. Numatyta, kad skvero atnaujinimas turėtų startuoti kitąmet.

"Jei projektą gausime kitų metų pradžioje, tai nebus didelis atsilikimas. Tai gana sudėtingas objektas", – tvirtino vedėja.

Dangės skvero bei krantinių nuo Biržos iki būsimojo Bastionų tilto vaizdas po atnaujinimo visiškai pasikeis.

Skvero centrinėje dalyje turėtų atsirasti ramaus poilsio oazė ir pažinimo erdvė, o gale – aktyvaus poilsio zona.

Planuota, kad Dangės skvere bus įrengtas riedutininkų, riedlentininkų ir BMX dviratininkų parkas. Tačiau vėliau pradėta diskutuoti, kad gal šį reikėtų pakeisti dviračių parku. Galutinis sprendimas nepriimtas.

Dangės skverą ir ateityje puoš fontanas, kuris taps grindiniu. Šaltuoju metų laiku jį išjungus, liktų aikštė.

Numatyta atnaujinti ir skvero apšvietimą.

Rekonstruojant krantines, siūloma, kad prie vandens būtų lengva prieiti, tad tvorų statyti nežadama. Kai kuriose vietose krantinės galėtų būti "nuleistos" iki vandens, čia būtų patogu prisėsti, terasose galėtų kurtis lauko kavinukės.

Taip pat planuojama sukurti geresnes sąlygas vandens pramogoms. Ties dabartine irkluotojų baze siūloma įrengti įlankėlę baidarėms ir valtims nuleisti.

Netoliese, viduryje upės, galėtų atsirasti plaukiojanti terasa kameriniams renginiams. Juos būtų galima stebėti iš abiejų Dangės upės krantų.

Nepamiršta ir istorija. Projektuotojai siūlo netoli Klaipėdos muzikinio teatro įrengti miesto knygą – ant trijų metrų aukščio stovo sumontuoti iš medžio masyvo pagamintus puslapius, kuriuos būtų galima versti ir atrasti informacijos apie svarbiausius miesto įvykius ir žmones.

Šios erdvės sutvarkymas dedikuojamas Lietuvos Respublikos šimtmečiui.

Preliminariais skaičiavimais visa tai atsieis beveik 4,1 mln. eurų. Tačiau tiksli suma paaiškės įvykus viešųjų pirkimų procedūroms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
beprasmis Bastionų tiltas, smirdalynėj aktyvi poilsio zona, kažkoks anoniminis fontanas. Visa tai man primena vienadienes užgaidas be likutinės vertės ateičiai. Bet ten kur pinigai, ir dar dideli, racionalumo neverta ieškoti.

ir man patiktų

ir man patiktų portretas
Upės vandens lygio matuoklės tikrai neblogai būtų, bet aš ,,matuoju,, savaip. Jei skulptūros Undinės uodega vandenyje mirksta, tai vanduo smarkiai būna pakilęs o jei tik iki balkio tesiekia tai viskas normalu ☺. Šiais metais uodega šlapo tik vieną kartą vasarą, kai po audros daug vandens į upę buvo pripūsta.

keista

keista portretas
ar nebuvo konkurse numatytas projekto atlikimo terminas? Manau kad nuo termino priklauso ir kaina. Ar čia jau darosi įprasta praktika: laimėkim konkursą, o paskui susitarsim. Ir užsakovo nuomonė yra keista - lyg tai per trumpesnį laikotarpį atliktas projektas galėtų būti prastesnės kokybės. Mano nuomone, kad konkurso laimėtojas bet kuriuo atveju turi pateikti kokybišką projektą ir dalyvaudamas konkurse numatyti tam reikiamą terminą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių