Prokuratūra pritaria A.Ūso bylos nagrinėjimui (papildyta)

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo prašymus atnaujinti vadinamąją pedofilijos bylą. Sprendimas turėtų būti paskelbtas lygiai po mėnesio, kovo 22 d.

Uždarame teismo posėdyje dalyvavo tik Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė, valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė ir Andriaus Ūso našlę atstovaujantis advokatas Adomas Liutvinskas. Pati Guoda Ūsienė, siekianti savo vyro reabilitacijos, teisme nepasirodė.

"Teismas perskaitė pranešimą, surašytą iš mano ir G.Ūsienės skundų, taip pat paklausė, ar pageidaujame, kad byla būtų tęsiama", - portalui 1diena.lt po teismo posėdžio sakė N.Venckienė.

Drąsiaus Kedžio sesuo pageidavo, kad byla būtų grąžinta nagrinėti pirmosios instancijos teismui ir pedofilijos istorijoje būtų padėtas taškas. "Tegul visi sužino, kaip A.Ūsas Laimutei Stankūnaitei nuomavo butą ir, kaip pats aiškino, iš to per mėnesį užsidirbdavo po 50 litų, tegul sužino, už kokius pinigus jai buvo perkami automobiliai ir ji apipilama visokiomis gėrybėmis", - kalbėjo N.Venckienė.

Ji teigia, kad byloje yra pakankamai duomenų, kad būtų galima pripažinti A.Ūsą kaltu dėl mažametės tvirkinimo ir jį nuteisti po mirties.

Kad byla būtų atnaujinta, neprieštaravo ir prokuratūros atstovė. Jos teigimu, kodekse yra numatyta, kad byla gali būti nagrinėjama mirus kaltinamajam, jei giminės pageidauja jo reabilitacijos.

"Nors G.Ūsienė taip pat yra įteikusi apeliacinį skundą, jos advokato elgesys teisme man pasirodė keistas. A.Liutvinskas pradėjo aiškinti, kad nėra teismų praktikoje tokio pavyzdžio, kad byla būtų toliau nagrinėjama pirmosios instancijos teisme, jei kaltinamasis yra miręs. Bet toks pavyzdys yra, tai Mindaugo Silickio byla. Toks įspūdis, kad jie parašė skundą, bet visiškai nepageidauja proceso tęsti", - po teismo posėdžio sakė N.Venckienė.

Pedofilijos bylą pernai lapkričio pabaigoje Panevėžio miesto apylinkės teismas nutraukė, nes vienintelis kaltinamasis joje A.Ūsas pernai birželio 13 d. Alytaus rajone žuvo neaiškiomis aplinkybėmis. Nutraukti bylą paprašė prokurorai.

Bylą pagal teismingumą apeliacine tvarka turėjo nagrinėti Panevėžio apygardos teismas, tačiau gruodžio pabaigoje Lietuvos apeliacinis teismas nutarė ją perduoti klaipėdiečiams, nurodęs, kad taip siekiama pašalinti bet kokias abejones dėl bylą nagrinėjančio teismo nešališkumo.

Panevėžio apygardos teismas siekė atsisakyti bylos, motyvuodamas tuo, kad apie šį teismą suformuota bloga nuomonė, kuri gali kelti visuomenės abejones teismo nešališkumu. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad Neringa Venckienė anksčiau "užgauliai pasisakė apie bylą nagrinėjusią teisėjų kolegiją".

Pedofilijos byloje dabar jau miręs kaunietis D.Kedys kaltino Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko visuomeninį padėjėją A.Ūsą ir dar vieną nenustatytą asmenį seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. Tačiau kaltinimai tvirkinimu buvo pateikti tik A.Ūsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aga

aga portretas
tegul eina i darba nesislaisciusi po teismus. dar viena mokesciu moketoju islaikytine ! tingine, jai jokia gresme negresia, tegul eina darbo dirbt !!!

Džiunglių įstatymas

Džiunglių įstatymas portretas
Nuojauta kužda, kaip atvertė bylą taip ir užvers. Varnas varnui akių nelesa.

kuznecovaitei

kuznecovaitei portretas
issistaisyk klaidas. Jau pirmoj pastraipoj yra :D
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių