Protestavę pirtininkai baudos išvengė

Prieš kiek daugiau nei savaitę Skulptūrų parko prieigose vykęs pirtininkų piketas sulaukė policijos pareigūnų dėmesio. Aiškintasi, ar susirinkimas suorganizuotas legaliai.

Už miesto viešosios pirties išsaugojimą pasisakantys klaipėdiečiai protesto akciją surengė sausio 15-ąją, minint Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos dieną. Plakatais nešini pirtininkai susibūrė prieš vidurdienį, kai visi rinkosi į minėjimą Skulptūrų parke.

Piketas sulaukė policijos pareigūnų dėmesio. Šie aiškinosi, ar protesto akcija buvo teisėta.

"Domėjomės, ar savivaldybė buvo informuota apie šį susirinkimą. Gavome atsakymą, kad – taip. Vadinasi, pažeidimo nėra. Priešingu atveju piketo organizatoriams grėstų bauda", – tvirtino Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

Pirtininkai Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių apie piketą informavo sekmadienį, prieš renginį. A.Leliuga tvirtino, kad tai nėra pažeidimas.

"Pagal Susirinkimų įstatymą susirinkimui iki 15 asmenų leidimo nereikia. Apie jį reikia laisva forma – elektroniniu laišku, SMS žinute ar telefonu – informuoti savivaldybės administraciją. Nėra būtinas joks oficialus raštas. Ar informacija pasiekė adresatą – kitas klausimas", – komentavo viršininkas.

Patruliai užfiksavo, kad pikete dalyvavo 11–12 žmonių. Kiti buvo žiūrovai – stovėjo kitoje tako pusėje.

Jei organizuojamas susirinkimas, kuriame dalyvaus daugiau nei 15 žmonių, tada reikia gauti savivaldybės leidimą. Dėl pastarojo būtina kreiptis raštu ne mažiau nei prieš penkias dienas iki renginio.

Už miesto viešosios pirties išsaugojimą kovojantys pirtininkai planavo surengti dar vieną protesto akciją. Pastaroji buvo numatyta ketvirtadienį, kai vyks miesto tarybos posėdis, tačiau kol kas tokių minčių atsisakyta.

"Norime gerai išanalizuoti situaciją, įstatymų bazę, teisės aktus, kokie tiksliai darbai buvo atlikti pirtyje. Žadame rimtai viską išsiaiškinti. Tada spręsime, ką daryti", – tvirtino vienas piketo organizatorių Šarūnas Jagminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kamara

kamara portretas
Šaunuoliai pirtininkai ir pasirinkote tinkamą laiką išsakyti savo nuoskaudas. Mažlietuviai aktyviai dalyvavo 1923 metų sukilime ir palaikė susijungimą ne tam, kad praėjus 94 metams valdžia tyčiotųsi iš klaipėdiečių

Tikis

Tikis portretas
Diena protestams, buvo pasirinkta itartinai nesekmingai... Buvo galima protestuoti prie savivaldybes ir kita diena, o ne ten, kur svenciamos tokios rimtos sventes.

VAT

VAT portretas
VAT IR ŽODŽIO LAISVĖ
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių