„Puokštės“ floristų gėlių siena – šių metų topas

Žalia, žalia ir dar kartą žalia. Būtent ši spalva triumfuoja 2017-ųjų dizaino bei dekoro tendencijose. O kad jau būtume visai tikslūs, šių metų karūna puikuojasi ne bet kokia, o sodo žalia – vadinamoji "greenery" spalva.

Nekantriai laukta naujiena

Šiltas žalias atspalvis pulsuoja gaivumu, simbolizuoja natūralumą, gamtos atgimimą, jos vitališkumą, taigi nuteikia naujai pradžiai bei pokyčiams.

Taip teigia savo pasirinkimą paskelbęs pasaulinis spalvų institutas "Pantone", kuris simbolinę iniciatyvą rinkti metų spalvą įvardija kaip nūdienos aktualijų atspindį – tai, kokiomis nuotaikomis šiuo metu gyvename ir kokį pasaulį kuriame ar siekiame kurti.

Pasaulinių tendencijų nuošalyje neliko ir Klaipėdos gėlių salono "Puokštė" kūrėjai. Bemaž prieš trejus metus pirmieji Lietuvoje pristatę naujovę – dekoratyvinę gėlių sieną – šiandien jie ir vėl žengia kartu su karščiausiomis aktualijomis.

"Greenery" tema sukūrėme visiškai žalią gėlių sieną. Tai yra karščiausia šio sezono naujiena, kurios nekantriai laukė tiek vestuves planuojantys jaunieji, tiek įvairių renginių organizatoriai", – kalbėjo gėlių salono "Puokštė" savininkė ir direktorė Diana Šileikienė.

Sprendimas stilingiausiesiems

Pašnekovė prisipažino, jog ypatingo kruopštumo pareikalavęs kūrybinis procesas tapo ir savotišku atradimu.

"Iki šiol žalia veikiau atrodė kaip foninė spalva, tačiau įsitikinome, kokia ji gali būti gili ir įdomi, kiek ji suteikia kūrybiškumo, kiek yra žalių žiedų, kuriuos galima panaudoti, – šypsojosi D.Šileikienė. – Ši žalios spalvos begalybė "suskamba" subtiliais niuansais nuo salotinių iki samaninių ar pušų žalio mėlynumo tonų, ir visi atspalviai susimiksuoja viename, sukurdami neįtikėtiną vizualinį efektą."

Pašnekovė neneigė, jog tokį išgrynintą "žalią sprendimą" renkasi drąsūs, itin stilingos šventės pageidaujantys žmonės.

"Tuo metu dar nemažai jaunųjų šiek tiek baiminasi šios visiškai žalios stilistikos, konsultuojasi, ar galėtų įterpti šiek tiek baltų ar kitokių akcentų. Žinoma, esant pageidavimui, mūsų "greenery" gėlių sieną galima papildomai akcentuoti tam tikros spalvos tiek dirbtinių, tiek gyvų gėlių dekoru", – pasakojo "Puokštės" vadovė.

Žiedus skaičiuoja nebe šimtais

Pašnekovės pastebėjimu, dekoratyvinės gėlių sienos išpopuliarėjo tiek asmeninėse šventėse, tiek įmonių, visuomeniniuose renginiuose.

"Šis pastaruoju metu labai madingas iškilmių akcentas atlieka įvairias funkcijas – tai gali būti ir kampelis fotosesijai, tokia siena gali stovėti stalo gale kaip foninė interjero detalė, šalia jos gali vykti pati santuokos ceremonija ir pan. Gėlių sienos puikiai transformuojamos, jas esame statę ir prie jūros, ir ant kopų, be to, šio dekoratyvinio elemento ir gamtinė dermė stulbinamai graži", – teigė D.Šileikienė.

Dekoratyvinėms gėlių sienoms naudojamos dirbtinės gėlės bei žaluma, tačiau natūralių augalų įspūdį galima sukurti tik naudojant itin aukštos kokybės gaminius. "Renginiuose yra ne kartą tekę girdėti svečius sakant – tik nepamirškite palaistyti sienos. Tad tai turbūt daug ką pasako", – prisiminusi tokį savo kūrinių įvertinimą šypsojosi pašnekovė.

D.Šileikienė skaičiavo, jog didžiausiai "Puokštės" sukurtai gėlių sienai, kurios aukštis siekia 2,4 m, o ilgis – 3 m, prireikė ne mažiau kaip tūkstančio žiedų. O visos gėlių salono sukurtos dekoratyvinės kompozicijos pristatomos internetinėse svetainėse www.geliusiena.lt ir www.gamtospuokste.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inga

inga portretas
http://www.gelesinternetu.eu/lt/dirbtines-geles.htm Įdomu ar dirbtinės gėlės buvo panaudotos šioje kompozicijoje.Gyvos gėlės labai greitai nudžiūna nuskintos, o tokiam menui reikėtų ypatingai didelės priežiūros.

Gyvai

Gyvai portretas
Neparašėte kiek laiko ta gėlių siena gyvena ir žaliuoja. Vienus-dvejus metus, ar neribotą laiką?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių