„Puriena“ – finišo tiesiojoje

Darbai lopšelyje-darželyje „Puriena“ sparčiai juda pabaigos link. Teigiama, kad iki rugpjūčio statybininkai jau baigs visus likusius darbus, o rugsėjį įstaiga bus pasirengusi priimti mažuosius klaipėdiečius.

Šiomis dienomis jau beveik baigtus lopšelio-darželio „Puriena“ plėtros ir rekonstrukcijos darbus apžiūrėjęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad darbus atliekantys rangovai labai atsakingai ir jautriai žiūri į vieną svarbiausių objektų miestui.

„Pagal dabartines prognozes panašu, kad liepos mėnuo bus tas, kada turėtų būti baigti visi iki projekto pridavimo reikalingi darbai“, – teigė V.Grubliauskas.

Miesto vadovo teigimu, numatoma, kad rugpjūčio mėnesį bus atliekamos objekto pridavimo procedūros, o rugsėjo 1-ąją, kaip ir buvo stengtasi, įstaiga jau atvers duris.

Šiuo metu darbai jau beveik baigti visose įstaigos patalpose, darbų pabaiga matoma ir „Purienos“ teritorijoje – čia jau baigtos montuoti beveik visos vaikų žaidimų aikštelės, pavėsinės, baigiami kloti takai ir pan.

Miesto vadovo teigimu, jau išspręstas ir patalpoje būsiančios įrangos, baldų klausimas. Pabaigus paskutiniuosius darbus jie bus pradėti gabenti į patalpas.

Finišo link judant lopšelio-darželio rekonstrukcijos ir plėtros darbams keliamas ir objekto apsaugos klausimas. Pastebima, kad apsauga reikalinga ne tik statinio viduje, kur ja pasirūpins apsaugos tarnyba, bet ir visoje įstaigos teritorijoje.

V.Grubliausko teigimu, šiuo metu jau rūpinamasi vaizdo stebėjimo kamerų lopšelio-darželio teritorijoje įrengimo klausimu.

Pabrėžiama, kad jau nuo šio rugsėjo pradėsianti veikti „Puriena“ svariai prisidės sprendžiant vietų lopšeliuose-darželiuose trūkumo klausimą.

Rudenį lopšelį-darželį „Puriena“ galės lankyti apie 360 vaikų, tai yra dvigubai daugiau nei prieš plėtrą.

„Natūralu, kad „Puriena“ bus pats šiuolaikiškiausias, pats jaukiausias ir, sakyčiau, flagmanas Klaipėdos ikimokyklinių įstaigų sistemoje, todėl jam skiriamas didžiausias dėmesys ir telkiamos visos mūsų jėgos“, – aiškino V.Grubliauskas.

Darželio rekonstrukcijos ir plėtros darbų vertė – apie 3,41 mln. eurų. Projektą įgyvendina konkursą laimėjusi bendrovė „Lyderio grupė“.

Darbus finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Uosto indėlis – beveik 1,84 mln. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežiniukams

nežiniukams portretas
O kad visoms įstaigoms būtų skirta po 3,5 milijono,tai darželiai suklestėtų! Na o iš dabartinių skiriamų trupinių-nelabai ką ir sulipdysi.

Linai

Linai portretas
Kitų darželių direktorėm reiktų atsiplėšti nuo kėdės ir imtis veiklos. O "Purienos" vadovė nuostabi ir veikli moteris. Gaila būtų jei ją išgrūstų

Žinovė

Žinovė portretas
Ta moteriškė - ,,Purienos,, direktorė.Jai šalmas nepriklauso, nes ir taip kasdien per galvą visi kas netingi kerta.Kažin ar kas į jos vietą netaiko: nauja įstaiga traukia barakūdas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių