PVM grobstytojui iš Latvijos - Klaipėdos teismo sprendimas

Latvijos rusas kartu su bendrininku klaipėdiečiu Klaipėdos apygardos teismo nuteistas už sukčiavimus mokesčių srityje.

Trečiadienį teismas nuteisė Latvijoje gimusį ir gyvenusį, jokios valstybės pilietybės neturintį 37 metų Genadijų Lisiciną už Lietuvoje įvykdytus nusikaltimus. Šis vyras pataisos namuose turės praleisti pusketvirtų metų. Jo bendrininkas, anksčiau už panašius nusikaltimus nuteistas 45 metų Romualdas Rakauskas už dokumentų klastojimą į valstybės biudžetą turės sumokėti 6 250 litų baudą.

G.Lisicins pripažintas kaltu su kitais nusikalstamos grupuotės nariais klaipėdiečiais nuo 2005 iki 2007 metų vienų bendrovių vardu imitavo prekių ar paslaugų pirkimą iš kitų įmonių bei imitavo kitų bendrovių atsiskaitymą su ūkio subjektais grynaisiais pinigais. Nuteistasis pervedimu per banką pasisavindavo kitų asmenų žinioje buvusį turtą, be to, išrašytas fiktyvias PVM sąskaitas – faktūras įtraukdavo į kelių įmonių buhalterines apskaitas ir pagal jas Mokesčių inspekcijai pateikdavo suklastotas PVM deklaracijas. Taip būdavo išvengdama mokesčių mokėjimo. Kaip praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra, tokiu būdu nusikaltėliai per dvejus metus pasisavino per 340 tūkst. litų.

Dėl dviejų nusikalstamos veikos epizodų teismas G.Lisiciną išteisino, tačiau pripažino kaltu dėl likusių šešiolikos epizodų.

Nuteistasis turės valstybei atlyginti beveik pusšešto tūkst. litų siekiančias ekstradicijos išlaidos. Įtariamasis pusantrų metų nuo pareigūnų slapstėsi užsienyje. Pagal Europos arešto orderį 2011 m. vasarą G.Lisicins buvo sulaikytas Austrijoje.

Iki nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistasis paliktas už grotų, nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių