R. Masiulis: be miesto pritarimo uosto planas neįvyks

Klaipėdoje ir toliau verda aistros dėl šiuo metu rengiamo uosto bendrojo plano. Ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje apsilankęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis politikams ir gyventojams tvirtino, jog nėra tikslo žūtbūt patvirtinti uosto bendrąjį planą net ir negavus miesto pritarimo. Pastarojo žadama ieškoti, nes kitu atveju plano esą nebus įmanoma įgyvendinti.

Galimybė ne tik uostui

Su uostamiesčio politikais bei saujele ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje dalyvavusių gyventojų susitikęs susisiekimo ministras R.Masiulis pripažino, jog šiuo metu jaučiama savotiška uosto ir miesto priešprieša, tačiau patikino, jog esama nusiteikimo ieškoti bendrų sprendimo variantų, kad uosto bendrasis planas būtų naudingas abiem pusėms.

„Norėčiau, kad šis planas būtų galimybė miestui žengti naują kokybinį žingsnį. Šis miestas turi galimybę augti“, – teigė R.Masiulis ir pridūrė, jog rengiamu uosto bendruoju planus netikėtų, jeigu juo netikėtų ir miestas.

Anot ministro, nesvarbu kokiai numatomų koncepcijų, reikšiančių ryškesnę ar mažesnę uosto plėtrą, pritars uosto taryba, be miesto pritarimo šio plano nebus įmanoma įgyvendinti.

Slapta nepatvirtins

Nors Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priminė, kad šiuo metu galiojantys įstatymai leidžia patvirtinti bendrąjį planą net miesto atstovams jam ir nepritariant, tačiau R.Masiulis tvirtino, jog nėra planų „buldozeriu“ prastumti šio dokumento.

Ministras akcentavo, kad ir paties uosto labiausiai palaikoma ketvirtoji alternatyva, kuri numato didžiausią uosto plėtrą tiek miesto šiaurinėje, tiek pietinėje dalyse, yra ambicingas planas. Ir, pasak R.Masiulio, ambicijų ir vizijų verta turėti.

Tiesa, R.Masiulis pripažino, kad nusprendus žengti šios alternatyvos keliu dar teks atsakyti į gausybę techninių klausimų dėl galimų uosto plėtros pasekmių, tačiau juos galima išspręsti.

Du blogi scenarijai

Ministras įvardijo ir du galimus blogiausius scenarijus. Pirmasis jų susiklostytų tuo atveju, jeigu uosto planas būtų patvirtintas miestui „už akių“ ir atėjus darbų įgyvendinimo laikui miestas pasipriešintų, o procesai sustotų neapibrėžtam laikui.

Antrasis galimas blogas scenarijus – nedaryti nieko, nesiplėsti ir leisti miestui bei uostui prarasti plėtros, tobulėjimo galimybes.

Akcentuota, kad geriausia išeitis būtų skirtingu laiku pradėtus rengti miesto ir uosto bendruosius planus pabaigti tuo pačiu metu ir siekti, kad jie būtų kuo geriau suderinti.

Pabrėžta ir tai, kad taip, kaip numatoma ketvirtojoje alternatyvoje, uostas neišsiplės per metus ar porą. Link numatyto tikslo, kai uosto krova sieks pastebimai per 100 mln. t. krovinių, bus einama žingsnis po žingsnio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

@klaipedosateitis

@klaipedosateitis portretas
Ačiū labai už žemaituko pastebėjimus, nors išvis ne į temą pašnekėta, bet vistiek dėkingas už pastebėjimus. Patinka Jums tai ar ne, mūsų tikslas vistiek išlieka siekti uostui municipalinio uosto statuso, kaip yra vakarų europoje, o ne kaip rusijoje. Vilniui toks rusiškas uosto valdymo stilius labai jau prie širdies.

tam @klaipedosateitis

tam @klaipedosateitis portretas
Kažkap man atrodo ka po jusu niku sėdi toks Stasys iš Exksponetės-naujasis valstiečiu pranašas ir krypčiu kas liečia uosta reguloutojas?:DDDDD).PER PATRANKOS ŠŪVĮ NEGAL TOKIU FRIKU PRILEISTI PRIE JŪRINIŲ REIKALU!Nebent kuokius 3 mėtrus iki uosto tvoros..pastovėti.Grynos masties demagogs pateikes viešai savo jūriniu reikalu vizija, katroje buvo nepublikoujami ypač Lietuvą ir lietovius diskriminuojantis dalykai, esantys pilname ano Lietuvos jūru ūkio koncepcijos variante.Kur viens iš LR jūru ūkio plėtros principu yr:,,..Jūrų ūkio internacionalizacijos plėtra, siekiant sudaryti vienodas galimybes ES ir kitų šalių piliečiams dalyvauti Lietuvos jūrų ūkyje(jau ,,ikalta"nuostata svetimšaliams dėrbti vietoje lietuviu..").I dar nemaža panašiu ,,gražiu"dalykėliu isuktu į populizmo pūkus...Manau kad tuokių ,,tvarkitoju" nei Lietuvai nei jos jūru ukiui tikrai nebreik

Va

Va portretas
Kaip R. Masiulis minėjo - uostas atiteks kiniečiams. Tai išeina, kad Valstybė ruošia dovanėlę Kinijai. nes nepaslaptis, kaip kiniečiai dirba visame pasaulyje - atsiveža savus. O kas vietiniams belikt, uostyti jų k? Arba išvažiuoti užsienin, o lai Valstybė apsišika
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių