R. Paksas prabilo apie Nidos oro uosto veiklos atgaivinimą

Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas susitiko su Neringos savivaldybės meru Dariumi Jasaičiu. Pokalbio metu aptartos Neringos problemos. Susitikimo metu daugiausiai dėmesio skirta jau dešimtmetį  neveikiančio Nidos oro uosto veiklos atgaivinimui.

Po dar praėjusiame amžiuje vykusios rekonstrukcijos Nidos oro uosto pakilimo-nusileidimo takas buvo prailgintas iki 815 metrų, buvo norima jį ilginti dar daugiau – iki 1200 metrų, tačiau žaliųjų protestai privertė pakeisti šiuos planus.  Kiek vėliau, uždraudus pašalinti greta oro uosto esančius medžius ir krūmus, kliudančius skrydžių saugumui, šis nustojo veikti.

Pasak R. Pakso, padėtis nepriimtina ir paradoksali: visos suinteresuotos šalys vienbalsiai sutaria, kad Nidai oro uosto reikia. Tam pritaria ir Krašto apsaugos, ir Aplinkos ministerijos, Lietuvos aeoroklubas ir Civilinės aviacijos administracija ir Neringos savivaldybė bei bendruomenė. Tam priešinasi tik Valstybės saugomų teritorijų tarnyba.

R. Paksas Neringos merą patikino, jog  jau artimiausiu metu kalbės apie tai koalicijos politinėje taryboje ir siūlys kuo greičiau parengti konkrečius pasiūlymus dėl Nidos oro uosto veiklos atnaujinimo.

„Tikiuosi kad dar šiais metais galėsite atskirti į Nidą“, - atsisveikindamas išreiškė viltį Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Profesionalumas

Profesionalumas portretas
Rolandas Paksas galėtų nuolat rūpintis oro transportu, nes yra tikimybė netekti patogios susisiekimo priemonės. Karjerizmas nieko neduoda, kai žmogus turi įgimtas proto ir veiklos savybes. Tą visi pastebi ir gerbia.

bendruomenė

bendruomenė portretas
pasisako prieš oro uostą, siekdama apsisaugoti nuo triukšmo. Atverkite plačiai akis - ties oro uostu mėgstamiausios retų paukščių susibūrimo vietos. Argi nėra malonu artėti prie Neringos, keltu, važiuoti gražaus gamtovaizdžio apsuptu keliuku? Trikdyti gamtos ritmą tam, kad vienetai turėtų pramogą skraidyti ir marių pakrante? Tai neprotinga. Pakeiskite nevykusią idėją dėl oro uosto į idėją toje vietoje įrengti pramogų poilsio parką, galvokite kuo paįvairinti ne vienetų, o šimtų, tūkstančių svečių, poilsiautojų, pasirinkusių poilsį Neringoje.

tai

tai portretas
>2 Kokia bendruomenė? Paukščių ar vabalų?
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių