„Ragainė II“ artėja link Galapagų salų

Aplink pasaulį jachta „Ragainė II“ keliaujantis Andrius Varnas, šiuo metu plaukiantis per Ramųjį vandenyną, artėja prie Galapagų. Štai ką kintiškis buriuotojas rašo jo kelione besidomintiems žmonėms: 

„Sveiki
Jau artėja Galapagai. Jei nieko ypatingo neįvyks, ryt ryte jau busim vietoje. Iki San Cristobal salos Galapaguose liko viso tik 110 j.m.

Net pats nežinau kaip čia gavosi, kad taip greitai priartėjom iki Galapagų. Paprastai visos locijos pataria planuoti šiai 900 mylių atkarpai 10 - 12 parų. Mes, gi, užtrunkam tik 7: pasisekė ar išskaičiavom El Ninjo palankią mums srovę. Ji kartais siekdavo iki 2-3 mazgų greitį. Na, ir lengvi, palankūs vėjai, aišku, mus lepina. Tokių švelnių buriavimo sąlygų visame Atlante neturėjom. Bet ir tokio tuščio vandenyno irgi nebuvo: JOKIŲ LAIVŲ, JOKIOS ŽUVIES - tenka maitintis konservuota žuvimi. Gal pačiuose Galapaguose ką nutversim.

Gyvenimą jachtoje įvairina mūsų nenuilstamas radijo ICOM 703. Čia, Ramiajame, labai populiarūs radijo tinklai ar sąšaukos tarp buriuotojų, vadinami net'ai. Dabartiniu metu dalyvaujame dviejuose, o nuo Galapagų dar prisidės kiti. Sąšauka paprastai veda koks nors radijo mėgėjas, buriuotojas iš savo namų. Tai grynai mėgėjiškas dalykas, bet malonu žinoti, kiek jachtų yra šiame maršrute. Kitos jachtos taip pat žino mūsų padėti, na, ir svarbiausia, nelaimės atveju tavo poziciją ir vietą vandenyne žinos daug jachtų. Mes, gi, dabar žinom, kad už mūsų, 50 mylių atstumu plaukia prancūzų jachta, kad mūsų pažįstamas austras stovi Pearl salose, mūsų draugas vienetukininkas Andreas tik 25 išplauks iš Pearl salų link Galapagų ir t.t. 

Šią naktį turėjom svečią: Tokį kuklų ir nelabai šnekų. Tačiau vistiek svečias. O mes čia, Ragainėje II, svečius labai mylim ir visada jų laukiam, tad ir šį kartą leidom jam pabūt tiek kiek širdis geidžia.....visą naktį: Turbūt jau supratote apie ką kalba eina....nes čia šiame tuščiame vandenyne ne daug kas gali mus pasiekt ir aplankyti. Vieni iš jų- paukščiai. Visą naktį ant mūsų vėjo generatoriaus  snaudė neaiškios kilmės paukštukas. Turbūt skrido vargšelis link Galapagų ir pavargo.. pakeliui užtiko RagainęII..ir nusprendė pasinaudoti proga ir užsukti.

Paryčiais svečias mus paliko....aišku natsisveikinęs ir nepadėkojęs už svetingumą. Bet gal taip ir geriau, nes visą tą laiką kol jis svečiavosi mūsų laive vėjo generatorių turėjom laikyti išjungę(kad neišgąsdintų vargšelio)..Paukščiui buvo gera...o mes vos nelikom be elektros ir paryčiais turėjom išjungti šaldytuvą, nes laivo baterijos buvo labai ištuštėjusios......

Svečias išvyko , o mes ir toliau judam salų link. Neužilgo turėtumėme perkirsti ekvatoriaus juostą ir pirmą kartą kelionėje(ir ne tik...) RagainėII įplauks į kitą žemės pusrutulio pusę. Pagal buriuotojų tradicijas sveikinsim gerbiamą Neptūną(kas vynu, kas romu ir kas alumi)...ir aišku prašysime šio geradario palankių vėjų ir saugios kelionės:)

Reikia surengti kokią šventę ir maudynes, bet maudytis truputį baisoka, kad netaptume maistu kokiam alkanam rykliukui...

Linkėjimai visiems ir iki Galapagų
Andrius
RagainėII
00°22.93'N;  087°46.84'W
13 10 UTC, 24 kovo 2009
Ramusis vandenynas“

Patyręs buriuotojas 55 metų A.Varnas 2008 m. liepos mėnesį išplaukė į savo viso gyvenimo kelionę. Per du metus savo jachta "Raginė II" jis planuoja apiplaukti pasaulį. Šiai kelionei jis ruošėsi keletą metų.

"Ragainė II" pastatyta prieš trylika metų. Jos ilgis dešimt metrų, o plotis daugiau nei trys metrai. Šią jachtą A.Varnas statė pats.  Pinigų tokiai ilgai kelionei buriuotojas gavo per rėmėjus.

Namo kintiškis turėtų sugrįžti 2010 metų liepą.


Šiame straipsnyje: ragainė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių