Ragins geležinkelininkus imtis priemonių

Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" vadovai šiomis dienomis gavo dar vieną uostamiesčio Visuomenės sveikatos centro tyrimų išvadą, kurioje konstatuojama, kad arčiausiai geležinkelio gyvenančių klaipėdiečių sveikatai kenkia traukinių keliamas triukšmas ir vibracija. Jiems šias išvadas perdavė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Praėjusią savaitę Klaipėdoje jis susitiko su "Lietuvos geležinkelių" keleivių vežimo padalinio atstovais.

Kalbėta apie ketinimą vasarą atnaujinti keleivių gabenimą į Palangą ir Nidą, juos Kretingos ir Klaipėdos stotyse persodinant į autobusus ir nuvežant į kurortus.

Tikėtina, kad iš Vilniaus į Klaipėdą vykstančiuose traukiniuose bus reklamuojami uostamiestyje ir kitose pajūrio vietovėse organizuojami renginiai.

Klaipėdai tokią informaciją skleisti miesto svečiams yra ypač aktualu, nes šiemet uostamiestis yra Europos sporto miestas, o tai reiškia, kad čia vyks labai daug renginių.

Bendraudamas su geležinkelininkais S.Budinas nepamiršo ir kitos klaipėdiečiams labai aktualios temos.

Administracijos direktorius perdavė bendrovės atstovams visą Visuomenės sveikatos centro tyrimų medžiagą apie Geležinkelio ir Stadiono gatvėse klaipėdiečių jaučiamą neigiamą pro šalį važiuojančių krovininių sąstatų poveikį.

Tyrimai parodė, kad triukšmas ir vibracija viršija leistinas normas ir kenkia žmonių sveikatai.

Ši medžiaga "Lietuvos geležinkeliams" jau buvo išsiųsta, tačiau S.Budinas paprašė tyrimo išvadas perduoti tiesiogiai bendrovės generaliniam direktoriui.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius paprašė su bendrovės vadovais suderinti susitikimą, kuris turėtų įvykti po Velykų.

Kol kas nežinoma nei kur, nei konkrečiai kurią dieną galėtų įvykti šis susitikimas.

"Kalbant aktualia tema, "Lietuvos geležinkeliai" anksčiau buvo įsipareigoję nemažai padaryti. Bendrovėje yra įvykę nemažų pasikeitimų, dirba kiti žmonės, su kuriais apie geležinkelio poveikį klaipėdiečių sveikatai dar nebuvome kalbėję. Turime aptarti ir tai, kas buvo žadėta, ir naujas galimybes. Mums šios temos labai aktualios, jau atėjo laikas imtis darbų", – teigė S.Budinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Zinoma, neverte. Bet gyvename lyg ir Europoje, ir priemoniu puikiu yra... ir namai ten stovi gerokai anksciau, nei musu garbingasis Uostas plestis pradejo:))

ss

ss portretas
kas nors verte siknoj prisipirkti butu? lai gyvena, kam skustis, juk zinojo kas salia

niurzga

niurzga portretas
Tikra teisybė - mūsų miesto vadovams neturi nei noro, nei supratimo, ką nors padaryti miesto gyventojų labui. Uostas sugebėjo naują terminalą pasistatyti, miesto valdžia nesugebėjo net privažiavimo kelių rekonstrukcijos projekto padaryti - vis tebesiginčija - ar tunelis, ar dar kas nors(gal oro liniją?). Uostas dabar vėl plėsis, geležinkelio kelių rekonstrukciją darys, bet mūsų miestelio trimituojanti galva pareikalauti apsaugoti miesto gyventojus nuo vibracijos po langais ir triukšmo, jau nekalbu apie aromatus vėl nesugebės - kur tau, dirbti reikia. Ne tik kaklaraiščius kolekcionuoti ar triūbą pūsti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių