Mieste – daugiau dėmesio elektromobiliams

Per kelerius metus Klaipėda taps dar draugiškesnė elektromobiliams. Uostamiestyje numatoma įrengti daugiau elektra varomų automobilių įkrovos vietų. Viliamasi, kad palankesnė infrastruktūra paskatins gyventojus persėsti į ekologiškas transporto priemones.

Neseniai posėdžiavę uostamiesčio tarybos nariai patvirtino iki 2020 m. planuojamų įrengti viešųjų elektromobilių įkrovimo prieigų planą.

Žadama, kad per kelerius metus šių ekologiškų transporto priemonių įkrovimo stotelės atsiras aštuoniose vietose.

Speciali darbo grupė nusprendė, kad prioriteto tvarka elektromobilių įkrovos stotelės bus įkurdintos keturiose vietose.

Stotelės atsiras automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose prie Naujojo turgaus, Vingio gatvės, Melnragėje ir šalia Klaipėdos autobusų stoties.

Elektromobilių krovos stotelėms įrengti lėšų tikimasi gauti iš ES.

Numatomas preliminarus projekto biudžetas – 120,5 tūkst. eurų. Iš ES tikimasi sulaukti 102,4 tūkst. eurų, o miestui teks prisidėti 18,1 tūkst. eurų.

Teigiama, kad elektromobilių įkrovos stotelės įrengiamos siekiant mažinti aplinką teršiančio transporto skaičių bei skatinti žmones naudotis šiais ekologiškais automobiliais.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, numatoma, kad mieste daugės elektromobilių.

Uostamiesčio mero pavaduotojas Artūras Šulcas patikino, kad ateityje elektromobilių įkrovos stotelės turėtų atsirasti ir magistralėje, nemažai dėmesio elektra varomiems automobiliams bei reikiamai infrastruktūrai skiria ES, todėl esą reikia džiaugtis, jog neatsilieka ir Klaipėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Kaip gerai turtingiems žmonėms. Nusipirkai elektromobilį ir nemokamai pasikrovei mieste ir važinėji A juosta ir akcizo už kelius nereikia mokėti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių