Rajoninių autobusų senamiestyje nepageidauja

Siekdama senamiestyje sumažinti sunkiojo transporto srautus, Klaipėdos savivaldybė ėmėsi apribojimų rajoninių maršrutų autobusams.

Siekdama senamiestyje sumažinti sunkiojo transporto srautus, Klaipėdos savivaldybė ėmėsi apribojimų rajoninių maršrutų autobusams.

Nors jų eismas Tiltų gatve uždraustas prieš mėnesį, kai kuriems vežėjams tokie suvaržymai nė motais.

Uostamiesčio savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, jog nukreipti iš rajoninių miestelių į Klaipėdą kursuojančius autobusus nuo Tiltų gatvės nuspręsta ir reaguojant į gyventojų nusiskundimus, ir įvertinus šių transporto priemonių techninę būklę.

"Jau vien miesto eismas yra intensyvus, o dar prisideda rajoniniai autobusai. Juo labiau kad jie yra toli gražu ne "pirmos jaunystės", tad šiuo atveju kalbame ir apie ekologines problemas", – pripažino pašnekovas.

R.Mockaus teigimu, Klaipėdos rajono savivaldybė, kaip rajoninių maršrutų organizatorė, jau prieš kurį laiką buvo informuota, kad nuo liepos 1-osios šiems autobusams bus draudžiama kursuoti senamiesčio Tiltų gatve. Taip pat nurodyti galimi aplinkkelių, kaip antai Kūlių Vartų, Bangų gatvėmis, variantai.

Pasak savivaldybės atstovo, artimiausiu metu bus tikrinama, kaip rajoninių autobusų vairuotojai laikosi šio reikalavimo.

"Nemanau, kad visi toliau važiuoja Tiltų gatve. Vieni reaguoja tvarkingai, kiti nekreipia dėmesio, visokių vežėjų yra. Bandysime kontroliuoti", – teigė R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n portretas
Vezaiciai- Gargzdai-Klaipeda

triuksmas

triuksmas portretas
Veivirzenai- Gargzdai-Klaipeda vaziuoja Tiltu g. 2 kart per diena, kasdien
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių