Rajonuose – naujų veidų paieškos

Jau prisiekęs naujasis Kretingos rajono meras Antanas Kalnius į savo komandą telkia klaipėdiečius. O Klaipėdos rajono mero Broniaus Markausko pavaduotojomis patvirtintos dvi politikės – "valstietė" Violeta Riaukienė ir liberalė Audronė Balnionienė.

Telkia kompetentingą komandą

Kretingos rajone visuomeninio rinkimų komiteto "Kretingos kraštas" lyderis A.Kalnius – vienas pirmųjų jau prisiekusių naujos kadencijos merų.

A.Kalnius tikino nesąs naujokas politikoje, jis Kretingos rajono taryboje dirba trečią kadenciją. Vis dėlto naujasis Kretingos rajono vadovas pripažino, jog jam reikia kompetentingos komandos.

Todėl į savo padėjėjus pasikvietė Albertą Barauską, kuris iki pernai lapkričio tokias pat pareigas ėjo pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską.

"Pats esu iš verslo. Valstybinių pareigų subtilybių iki galo tiksliai nežinau, todėl reikėjo žmogaus, kuris galėtų patarti šiais klausimais", – paaiškino A.Kalnius, pridūręs, jog jam yra labai svarbi A.Barausko kompetencija.

Turės pritarti taryba

Na o į Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius pasiūlyta nepartinė Klaipėdos pramonininkų asociacijos vykdančioji direktorė Jolanta Girdvainė, šiose pareigose dirbanti septynerius metus.

Prieš tai ji dirbo Klaipėdos savivaldybėje komunikacijos skyriuje.

Moteris teigė, jog šį pasiūlymą apsvarstė ir priėmė. Ar geras šis sprendimas, esą paaiškės po ketverių darbo metų.

Savam krašte pranašu nebūsi.

"Kretinga – mažesnė nei Klaipėda, tačiau ten nieko nepažįstu, todėl tai truputį gąsdina. Bet tai – naujas iššūkis, nauji potyriai. Dabar mano dokumentai yra atiduoti specialiųjų tarnybų vertinimui. Nežinau, kada bus parengtos tos pažymos, bet mano kandidatūra tarybai bus teikiama gegužės pabaigoje. Jei viskas gerai, dirbti pradėsiu nuo birželio pradžios. Klaipėdiečiai man tokių pareigų nesiūlė. Savam krašte pranašu nebūsi", – šypsojosi J.Girdvainė, patvirtinusi, kad Kretingos rajono mero A.Kalniaus iki tol nepažinojo.

J.Girdvainė teigė, jog tas mėnuo bus skirtas susitikimams su Kretingos rajono koalicijos partneriais, kurie balsuodami ir turės apsispręsti dėl jos kandidatūros.

"Kalbėjome su koalicijos partneriais, jie J.Girdvainės kandidatūrą žinojo. Manau, kad jai bus vienbalsiai pritarta", – įsitikinęs naujasis Kretingos rajono vadovas.

Mero pavaduotojos – moterys

Klaipėdos rajono savivaldybėje mero rinkimus laimėjusio Seimo nario, buvusio žemės ūkio ministro, "valstiečių" atstovo B.Markausko pavaduotojomis vakar tapo mero partijos kolegė V.Riaukienė ir liberalė A.Balnionienė.

Pedagogės išsilavinimą turinti V.Riaukienė vicemerės pareigas ėjo nuo 2015 m.

Ekonomistė A.Balnionienė iki šiol vadovavo bendrovei "Bangpūtys", tačiau į savivaldybės tarybą išrinkta jau trečią kadenciją.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos mero rinkimus laimėjęs buvęs Seimo narys subūrė 17 narių valdančiąją daugumą.

Koaliciją sudaro šeši Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, penki Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, keturi Liberalų sąjūdžio ir du visuomeninio komiteto "Bendrai geriau" nariai. Taryboje iš viso yra 27 politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Boleslovas

Boleslovas portretas
A pablūdo? Reik savus dėt, kad kaimelio žmonės butų. Ką šitie abu iš Klaipėdos gali nuveikt? O gi nieko!

Kretin...galiai

Kretin...galiai portretas
Girdvaine norejo but Klaipedos pranasu vuachaaa ha ha.Labai linksma fraze. O del Barausko,Antanas Kalnius turetu buvusio darbdavio paklaust,kodel jis ten nebedirba.Kompetencijos tikrai ne savivaldybes valdyme geriausios, o kitose srityse.Klaipedos rajone tik Balnioniene sio to verta.O Klaipedos pranasai tegul "stebina" savo gebejimais Kretingos rajono kaimus.Zmones net nepazistantys sio miestelio bandys administruoti visa rajona ir patarinet merui.Vuacha ha ha.Skele gera poksta zemaitukai.Gers dzouks :)

KLP

KLP portretas
Kretingoje visos Klaipėdos atliekos..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių