Referendumui Klaipėdoje pritrūko parašų

Klaipėdos valdininkai jau patikrino iniciatyvinės grupės pristatytus parašus dėl referendumo uostamiestyje organizavimo.

Nustatyta, jog apklausos iniciatoriams nepavyko surinkti reikiamo parašų kiekio.

Tam, kad Klaipėdoje būtų organizuojama visuotinė gyventojų apklausa aplinkosaugos ir pramonės plėtros klausimais, iniciatyvinė grupė per mėnesį turėjo surinkti 14 100 uostamiestyje gyvenamąją vietą deklaravusių pilnamečių parašų.

Savivaldybei pristatyti 14 613 gyventojų parašai, tačiau dalis jų pripažinti netinkamais.

„Galiojantys yra 10 938 parašai“, - patvirtino Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė.

Net 2 600 parašų pripažinti negaliojančiais, nes juos apklausos iniciatoriai rinko jau pasibaigus įstatyme numatytam terminui. Pasirašyti dėl apklausos buvo leidžiama iki vasario 18-osios vidurnakčio. Tačiau parašai rinkti dar tris dienas, todėl visi jie pripažinti negaliojančiais.

Dėl įvairių trūkumų buvo išbraukti dar 1075 parašai. Jie negaliojančiais pripažinti todėl, kad pasirašiusieji nurodė netikslius asmens dokumentų duomenis, adresą, buvo ne klaipėdiečiai ar net nepilnamečiai.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, iniciatyvinei grupei per nurodytą terminą nesurinkus reikiamo kiekio parašų, savivaldybės administracijos direktorius priima sprendimą parašų rinkimą nutraukti. Galimybė apskųsti tokį sprendimą teismui Vietos savivaldos įstatyme nenumatyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Pasyvūs klaipėdiečiai

už gerą gyvenymą

už gerą gyvenymą portretas
gaila kad yra dar žmonių kurie nori gyventi gerai bet nieko neduodami Juk jims nesvarbu kad nera pas mus ,investicijų nerasdami darbų važiuoja į užsienį Jiems jokių statybų....tik paršam rinkti ir žmones mulkinti

To 2

To 2 portretas
Ar kai pastatys šiukšlių deginimo įmonę, niekas nebevažiuos į užsienį? Nusišnekat visai.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių