Regata gali sugrįžti anksčiausiai po septynerių metų

Šiandien Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius padėkojo „Sail Training International“ už Klaipėdai suteiktą garbę tapti finaliniu regatos uostu ir išreiškė viltį, jog didžiųjų burlaivių laivynas ir ateityje lankysis Lietuvos uoste. 

Regatos pirmininkas Christer Samuelsson priminė, jog daugiau kaip pusė į Klaipėdą  iš 18 šalių atplaukusių 2600 regatos buriuotojų, pagal Regatos nuostatus, - jaunimas. Jis ypač pabrėžė esminį Regatoje savanorystės principą ir padėkojo Regatos rėmėjams. 

Regatos direktorius P.Newel pristatė regatos sportinę dalį. Iš Turku (Suomija) startavo 99 laivai. Į Klaipėdą jie plaukė aplenkdami iš vakarų Gotlandą. Vėjas nebuvo labai palankus; lenktynių tempas buvo mažesnis nei tikėtasi. Dabar baigiami skaičiuoti lenktynių rezultatai. 

Direktorius pažymėjo, jog ir laivus priimančios uosto tarnybos, ir kranto savanoriai, sutinkantys įgulas, dirbo puikiai. 

Paklaustas, ar “The Tall Ships' Baltic” dar kada užsuks į Klaipėdą, P.Newel atsakė, jog artimiausia tokia galimybė yra per 2016 metų regatą.


Šiame straipsnyje: The Tall Ships Races

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių