Regatai Klaipėdoje reikės dviejų milijonų

Didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races 2017“ priėmimas uostamiestyje atsieis per du milijonus litų. Tikimasi, kad prie jos sutikimo prisidės ir valstybė.

Ketvirtadienį sutartis tarp Klaipėdos savivaldybės ir Pasaulinės buriavimo mokymo organizacijos, kuri organizuoja didžiųjų regatos „The Tall Ships Races 2017“, buvo svarstoma miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitete.

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė pasakojo, kad sutartis yra beveik identiška kaip ir prieš trejus metus.

Nebeliko tik punkto, kad kam nors nepavykus savivaldybė organizatoriams turės sumokėti 10 mln. litų.

„Prieš tai organizuoti regatų priėmimai pavyko ir buvo įvertinti teigiamai. Dėl to šio punkto atsisakyta. Kiti reikalavimai tie patys“, – tvirtino vedėja.

Preliminariais skaičiavimais didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races 2017“ priėmimas atsieis 2 mln. 43 tūkst. litų. Iš uosto dalyvio mokestis sieks apie 505 tūkst. litų.

Miestas įsipareigos įrengti regatos kaimelį ir nemokamai suteikti uosto paslaugas, organizuoti renginius. Bus siekiama, kad regatos priėmimas sutaptų su Jūros švente.

Planuojama, kad savivaldybei regatos priėmimui reikės išleisti apie 700 tūkst. litų. Dar 250 tūkst. litų tikimasi gauti iš rėmėjų. Taip pat 500 tūkst. litų bus prašoma skirti iš valstybės biudžeto.
2009 metais valstybės parama didžiųjų burlaivių regatos priėmimui siekį apie 800 tūkst. litų.

„Nuo to, ar valstybė skris paramą regatos priėmimui priklausys, ar renginys bus valstybinio masto, ar kuklesnis“, – komentavo D.Pleskovienė.

Buriuotojai klaipėdiečiams ir miesto svečiams taip pat dovanos renginius – įgulų bei burių paradus.

Prognozuojama, kad 2017 metais į miestą atplauks apie 100 istorinių burlaivių iš viso pasaulio. Konkretus laivų ir įgulų skaičius paaiškės 2017 metų gegužę.

Abiejų regatų – „The Tall Ships Races 2009“ ir „The Culture 2011 Tall Ships Regata“ – metu per keturias dienas uostamiestyje apsilankė pusė milijono žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių