Regatoms – šimtai tūkstančių eurų

Klaipėda jau ruošiasi didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ priėmimui, kuri mieste finišuos po dvejų metų. Skaičiuojama, jog tai atsieis apie pusę milijono eurų. Tikimasi, kad lėšų bus skirta ir iš valstybės biudžeto.

Klaipėda jau ruošiasi didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ priėmimui, kuri mieste finišuos po dvejų metų. Skaičiuojama, jog tai atsieis apie pusę milijono eurų. Tikimasi, kad lėšų bus skirta ir iš valstybės biudžeto.

Uostamiesčio savivaldybė parengė „Baltic Sail“ renginių ir didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races 2017“ programą 2016–2018 m. Vakar ji pristatyta miesto tarybos kolegijai.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė pasakojo, kad per kitus trejus metus mieste planuojama organizuoti tris tradicinių burlaivių ir senovinių laivų šventes „Baltic Sail“ bei priimti didžiųjų burlaivių regatą „The Tall Ships Races“.

Pabrėžiama, kad tokios šventės skatina laivų savininkus apsilankyti Klaipėdoje, garsina ne tik miesto, bet ir šalies vardą.

Skaičiuojama, kad tradicinių burlaivių ir senovinių laivų švenčių „Baltic Sail“ organizavimas atsieis beveik 238 tūkst. eurų. 2017 m. tam reikės skirti 75,2 tūkst., 2017 ir 2018 m. – po 82,6 tūkst. eurų.

Bus bandoma kasmet didinti šiose šventėse dalyvaujančių laivų skaičių. Planuojama, kad kitais metais jų į Klaipėdą atplauks 5, o po dvejų metų – jau 15.

Didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ priėmimas atsieis dar daugiau – apie 485 tūkst. eurų. Tam, kad renginiui būtų tinkamai pasiruošta, kitais metais planuojama atseikėti beveik 87 tūkst., o 2017 m. – 397,6 tūkst. eurų. Tarybos nariai domėjosi, ar galima tikėtis lėšų iš valstybės biudžeto.

N.Laužikienė tvirtino, kad paprastai valstybė skiria apie trečdalį lėšų. Miesto meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad gauti pinigų iš valstybės kitiems metams jau būtų sunku. Tačiau pabrėžė, jog reikia siekti, kad lėšos būtų skirtos 2017-aisiais.

Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė patikino, kad tokia programa reikalinga.

„Yra dvi skirtingos regatos. „The Tall Ships Races“ ne visada pas mus atplaukia, o Jūros šventė jau neįsivaizduojama be istorinių burlaivių. Nėra taip, kad sugalvojai prieš mėnesį ir pakvietei laivus. Dirbti reikia nuolat. Ši programa parodys, kad mes dirbame“, – pabrėžė vicemerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebūtu

Nebūtu  portretas
gaila jeigu kažkiek nukristu ir eiliniam miestiečiui, viskas vyktu skaidria ir Klaipiedojee būt GMV (Geras Miesto Valdymas)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių