Reidai pajūryje išmokė laikytis tvarkos

Nors Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai organizuoja vieną reidą po kito, kurių tikslas – kontroliuoti, kaip laikomasi daugybės taisyklių, pažeidimų nustatoma vis mažiau. „Žmonės tampa sąmoningesni“, – konstatavo valdininkai.

Nors Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai organizuoja vieną reidą po kito, kurių tikslas – kontroliuoti, kaip laikomasi daugybės taisyklių, pažeidimų nustatoma vis mažiau. „Žmonės tampa sąmoningesni“, – konstatavo valdininkai.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai sykiu su policijos pareigūnais vakar tikrino, kaip poilsiautojai elgiasi Smiltynės paplūdimyje – ar jie pliaže nerūko, neatsiveda šunų, nes tai draudžia miesto politikų patvirtintos taisyklės.

Antradienio vakarą specialistai tikrino, ar piliavietėje ir Kruizinių laivų terminale šunis vedžiojantys žmonės nepažeidžia Gyvūnų laikymo taisyklių.

Per abu reidus nesurašytas nė vienas protokolas, nebus nubaustas nė vienas pilietis. „Mums ir patiems smagiau žmones nuteikti pozityviai, o ne iškart jiems pranešti, jog bus nubausti. Svarbiausia mūsų pareiga – prevencija, o ne rinkti baudas“, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Valiulis.

Jis teigė, jog per reidus žmonės buvo įspėti, kad taisyklių reikia laikytis. Pavyzdžiui, nedaugelis, kurie pliaže ketino užsirūkyti, žinojo, kad tai daryti yra draudžiama.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė taip pat pasidžiaugė, jog reguliariai rengiami reidai duoda rezultatų, kurių svarbiausias – mažėja pažeidėjų, nors tokią kontrolę ir pavadino tik epizodine.

„Aišku, kad mūsų skyriuje trūksta žmonių. Liaudiškai tariant, esami darbuotojai laksto liežuvius iškišę, kad spėtų vykdyti užduotis, kurias esame išsikėlę.

Tačiau prašyti papildomų etatų būtų nepadoru, nes mūsų skyriaus programa yra patvirtinta iki metų pabaigos“, – teigė K.Vintilaitė.

Specialistai reidus rengia ne tik darbo valandomis, bet ir po jų. Tokiu atveju kitą dieną jiems leidžiama į darbą ateiti vėliau, kad nereikėtų papildomai mokėti už viršvalandžius.

Du kartus keliems darbuotojams už kelias valandas teko sumokėti dvigubą atlyginimą, nes jie reidą rengė naktį.

„Daugiau jų ir nerengiame. Ir ne todėl, kad taupytume pinigus, o todėl, kad tiesiog nėra poreikio. Skundų dėl naktimis iš viešojo maitinimo įstaigų sklindančio triukšmo sulaukiame tik pavienių ir juos sugebame išspręsti dienomis“, – aiškino K.Vintilaitė.

Ji tvirtino, jog reidų nebus atsisakyta ir ateityje. Jų gali tik daugėti, nes darbuotojai grįš iš atostogų, dirbti netrukus pradės ir tie, kurie turėjo nedarbingumo pažymėjimus. Kadangi pajėgos sustiprės, reidų, kurių metu kontroliuojama, kaip laikomasi įvairių taisyklių – nuo prekybos viešose vietose iki gyvūnų laikymo, gali tik daugėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
o kODEL NETIKRINAT,KAI VISI- VISI MYZA I JURA PO DAUG KARTU PER DIENA!NUO TU KELIAS DESIMT 1.000LTR. MYZALU PAVAKARY NET VANDENS TEMP.--PAKYLA!!!patys matem ,kai rukoriai kisa kancarus ismeli,pamate tikrintojus.....pakniskit smeli--1kv. metre rasite maziausiai desetka kancaru!

bobu pliaze

bobu pliaze portretas
bobu pliaze kaip buvo taip ir liko bardakas ,prie molo tvarkos niekas net nosies nekisa ,o giriasi cia nebutais dalykais pagyrunai

Anonimas

Anonimas portretas
kad kabinot tik pensininkus su šuneliais o prie pijoku bijot eit o didžiausi miesto aplinkos teršejai yra gerimu parduotuves ir kebabu taškai bet matyt kad jus jems ne tolerantiški neveltui... ot problema , pamanyk - nera šikančiu šunu ir rukančiu pliaže... butu čia apie ka rašyt... tik veltui pinigus gaunat vakarais i parka baisu išeit -narkomanu ir pijoku pilna o policijos nerasta ir jau tai gerai gyvenom , kad apart šunu problemu maža?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių