Reidas Klaipėdoje: benamiai bėgo nuo tikrintojų

Po Klaipėdos senamiestį išėję pasivaikščioti savivaldybės tikrintojai tikėjosi rasti daugybę išmaldos prašančių benamių, juos pabarti ir patarti, kaip geriau elgtis. Tačiau valdininkai sutiko vos kelis vargetas.

Po Klaipėdos senamiestį išėję pasivaikščioti savivaldybės tikrintojai tikėjosi rasti daugybę išmaldos prašančių benamių, juos pabarti ir patarti, kaip geriau elgtis. Tačiau valdininkai sutiko vos kelis vargetas.

Vienas senyvas apdriskęs žmogelis, skaičiuodamas autobuso bilietėlius, tik išpūtė akis, kai išvydo būrį reido dalyvių.

Kitas užkalbintas asocialios išvaizdos vyriškis tikino, kad nieko blogo nedaro, o tik renka tuščius butelius.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, policininkai, socialiniai darbuotojai pasivaikščiojo nuo Sausio 15-osios gatvės iki M.Mažvydo alėjos.

„Gal šaltis benamius išbaidė, o gal padėjo prevencija, bet senamiestyje jų neradome. Neketinome jų bausti, norėjome tik patikrinti, kokia padėtis mieste“, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Vienas asocialios išvaizdos vyriškis, vos išvydęs tikrintojus, puolė slėptis.

„Jis paspruko, nors ir sėdėjo neįgaliojo vežimėlyje. Labai jau greitai dingo“, – nusistebėjo V.Valys.

Reido dalyviai lankėsi ne tik centrinėse senamiesčio gatvėse, kur išmaldos prašantys benamiai kelia daugiausia aistrų.

„Apėjome apleistus pastatus, vietas, kur mėgsta rinktis benamiai. Tokiose landynėse jie gali sukelti gaisrus, o tai gali baigtis ir žmonių žūtimis“, – tikino V.Valys.

Klaipėdos valdininkai pripažįsta, kad mokosi iš Vilniaus savivaldybės kolegų ir ateityje žada griežčiau kontroliuoti asocialius asmenis.

„Nors kol kas neturime teisinių priemonių, tačiau yra galimybė autobusiuku surinkti benamius iš miesto centro ir nugabenti juos į nakvynės namus. Visgi tokie žmonės tikina, kad patys pasirinko tokį gyvenimo būdą, o to juk neuždrausi“, – kalbėjo savivaldybės darbuotojas.

Vienas iš kalbintų benamių reido dalyviams pasakojo, kad jis pats nusprendė naktimis glaustis Melnragėje esančiame bunkeryje, nors jo mama ir turi butą.

„Jis aiškino, jog nenori jokių pašalpų, o nori laisvės. Mūsų tikslas buvo pakalbėti su tokiais žmonėmis, išklausyti juos. Tai, kad jie išsikėlė iš miesto centro, rodo, jog mūsų prevencinis darbas nenuėjo veltui“, – tikino Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas.

Kitą savaitę reido dalyviai tikrins pietinę miesto dalį, lankys apleistus pastatus, sykiu įvertindami ir jų būklę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agentas

agentas portretas
Neabejok, alkoholį pamiršai visai, jis vienas iš esminių dalykų, plika akimi matosi.

uscitizen

uscitizen portretas
Abejoju, kad tie varsai eitu prasyti ismaldos, jeigu turetu normalios pasalpos arba darbus. Klausimas, kodel jie atsirado laisvos Lietuvos gatvese? Ir tie tikrintojai- buves proletarai ir valstieciai, dabar apsirenge sventiniais drabuziais,kad papozuoti serganciu ir nelaimingu zmoniu fone. Sugeba tik pabarti ir patarti pries kamera.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių