Remontuojamas KU burlaivis „Brabander“

Bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ doke remonto darbams pakeltam laivui  „Brabander“  per pora savaičių bus sutvarkyta ir perdažyta povandeninė korpuso dalis. Specialistų vertinimu 1977 metais pastatyto ir 1995 metais renovuoto laivo būklė yra gera.

„Laivą doke pakėlėme iš vandens, šiuo metu vykdomi smėliavimo, gruntavimo ir kiti parošiamieji darbai  dažymui“, - sakė „Klaipėdos laivų remonto“ atstovas Steponas Lenkauskas.

Pasak jo, „Brabander“ pirmą kartą remontuojamas įmonės dokuose, tačiau „Klaipėdos laivų remontas“ turi didelę mažųjų laivų remonto patirtį.

„Per metus suremontuojame apie 60 laivų, iš kurių dvi dešimtys mažųjų. Dalies jų amžius yra pakankamai solidus“, - sako S.Lenkauskas.

2002 metais „Klaipėdos laivų remonte“ buvo atnaujintas uostamiesčio simbolis „Meridianas“.

„Buvo kalba, kad „Meridianą“ planuojama remontuoti ir šiemet, tačiau iš jo savininkų konkrečių paklausimų dar nesame gavę“, - sako S.Lenkauskas.

Lietuvos burlaivių atsinaujinimas yra ypač aktualus, nes šią vasarą Klaipėdoje finišuos prestižinės burlaivių regatos „The Tall Ships Races 2009“ dalyviai. Regatoje planuoja dalyvauti ir „Brabander“.


Šiame straipsnyje: brabander

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių