Rengiamasi rekordiniam kruizinių laivų sezonui

Šiemet į Klaipėdą atvyks itin daug kruizinių laivų. Laukiama ir būrio lankytojų, kurie iš įvairių Lietuvos miestų bei užsienio šalių atkaks ne laineriais. Vasaros sezonui naujovių žadama ir paplūdimiuose.

Sezonas bus darbingas

Vasaros sezonui besirengiantis uostamiestis jau dabar konstatuoja, kad šiemet laukia rekordinis kruizinės laivybos sezonas.

Šiuo metu savo keliones į Klaipėdą suplanavo 67 laivai. Pernai uostamiestyje viešėjo 53 kruiziniai laineriai.

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, tiek laivų, kiek numatoma atplauks šiemet, uostamiestis dar nebuvo sulaukęs.

"Laukia labai intensyvus ir darbingas sezonas", – apibendrino R.Savickienė.

Lankytojų netrūko ir pernai

Praėjusiais metais Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre apsilankė 4 proc. daugiau turistų nei užpernai. Pasitaikydavo dienų, kai į centrą užsukdavo daugiau nei 1 tūkst. lankytojų.

Pernai uostamiesčio viešbučiuose ir apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję per 207 tūkst. turistų.

Daugiausia Klaipėdoje sulaukiama turistų iš Vokietijos, antrieji pagal aktyvumą – lietuviai.

Kruiziniais laivais atplaukia turistų ir iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos.

Skaičiuojama, kad laineriais atvykstantys turistai per dieną uostamiestyje išleidžia 40–45 eurus, o mieste ir nakčiai pasiliekantys lankytojai palieka apie 80–100 eurų.

R.Savickienė atskleidė, kad Nyderlandai, Izraelis, Suomija, Danija, Ispanija, Italija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Kinija ir Japonija įvardijamos kaip perspektyvios šalys, kurių turistų skaičius turi augti.

Teigiama, kad atvykėliai iš Izraelio savo kelionių metu išleidžia daugiausia pinigų.

Pasiūlys naujovių

Rengiantis naujam sezonui Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras planuoja išleisti katalogą apie apgyvendinimo paslaugas, konferencinį turizmą, kitokius leidinius.

Viliamasi, kad turistams patrauklia taps ir šią gegužę Smiltynėje planuojama atidaryti nauja orientavimosi trasa.

Šią vasarą ketinama rengti vaikų gidų mokyklėles. Tikimasi, kad tai klaipėdiečių šeimas paskatins aktyviau keliauti po miestą.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras organizuoja ir turistus kviečia į įvairias ekskursijas po Klaipėdą bei jos apylinkes.

Daugiausia atvykėlių domina galimybė apsilankyti istorinėse vietose, nemažai jų užsuka į "Švyturio" alaus daryklą, populiarios ir ekskursijos, susijusios su mažąja architektūra. Žmonės taip pat domisi kelionėmis dviračiais, pėsčiomis.

Pasigenda žmonių

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai domėjosi, kas trukdo prisikviesti dar daugiau turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Visu pirma parupinkit zmonem tualetus.Vaiksto vargsai po kavines kurios jau pavargusios nuo turistu klausimu kur galim rast tualeta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių