Rengiasi pirkti aplinkai nekenksmingų autobusų

Uostamiesčio savivaldybė kartu su partneriu planuoja įsigyti 18 aplinkai draugiškų, gamtinėmis dujomis varomų ilgųjų autobusų. Konkursą transporto priemonėms pirkti planuojama skelbti šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje.

Naujiems autobusams pirkti bus skirta 5 mln. eurų. Didžiąją dalį lėšų sudarys ES parama. Klaipėdos savivaldybė turės prisidėti 15 proc.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova teigė, kad ES programoje "Viešojo transporto priemonių atnaujinimas" dalyvaus kartu su partneriu Klaipėdos autobusų parku pagal jungtinės veiklos sutartį.

Antradienį buvo derinamos pastarosios sąlygos, partnerių pasiskirstymas procedūromis.

"Drauge analizavome kiekvieną sutarties punktą, kad visiems viskas būtų aišku", – pabrėžė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Planuojama, kad konkurso autobusams įsigyti sąlygoms paruošti prireiks maždaug pusmečio. Tad jis galėtų būtų skelbiamas šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje.

"Pirkimas yra didelis ir sudėtingas. Dėl šios priežasties turime skirti daug dėmesio, tinkamai pasirengti, sudėlioti sąlygas, kad viskas vyktų sklandžiai", – komentavo administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Iš pradžių žadėta įsigyti ne gamtinėmis dujomis varomų autobusų, bet ir elektrobusų. Tačiau vėliau apsistota tik ties pirmaisiais.

"Miesto tarybos kolegija yra pritarusi, kad Klaipėdos viešasis transportas turi tapti ekologiškas. Jei palygintume su dyzelinu, dujos mažiau kenkia  aplinkai. Yra parengta galimybių studija, kad ateityje pereisime prie elektra varomų transporto priemonių. Tam pritarė ir tarybos kolegija. Tačiau visi supranta, kad įgyvendinti šią viziją galima tik etapais. Tad šio etapo metu pirksime dujomis varomų autobusų, o vėlesniuose rinksimės dar ekologiškesnes priemones", – sakė administracijos direktoriaus pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Galetu ir privatininkai atsinaujinti. Kokie baisus, purvini, seni ju autobusai!!!

aš portretas
Draugiški aplinkai? Įdomu, kuo tas draugiškumas pasireiškia? Vidaus degimo variklis teršia aplinką, nepriklausomai nuo to kuo maitinamas,- dyzeliu, benzinu, ar dujomis.

Faras

Faras portretas
Laikas jau ir direktore pakeisti, kuri moraliskai paseno
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių