Renovacijos metu laiptinių valyti nereikia?

Uostamiestyje, Jūros gatvėje esančio daugiabučio namo gyventojai skundžiasi, jog vykstant namo renovacijai priversti gyventi šiukšlyne. Esą namą administruojanti bendrovė "Vitės valdos" nesirūpina purvinų laiptinių valymu. Kas mėnesį sąžiningai mokestį už laiptinių tvarkymą mokantys gyventojai į butus brenda per tankų dulkių ruožą.

Kam dirbti neapsimoka?

Klaipėdietė Donata guodėsi nespėjanti valyti buto, kadangi nešvarumai iš renovuojamo daugiabučio laiptinės nešami į namus.

Anot moters, šiuo metu laiptinės valymo paslaugos itin reikalingos.

Tarp gyventojų jau kilo nepasitenkinimas, kad renovacijos metu valytojai dirbti nesivargina, o įmonė "Vitės valdos" į šią problemą esą numojo ranka.

"Ne kartą bandžiau išsiaiškinti situaciją. Pavargau gyventi tokioje aplinkoje. Kartą valytojos klausiau, kodėl turime mokėti už paslaugas, kurių negauname. Man atšovė, kad valyti, vykstant remontui, tiesiog neapsimoka. Įdomu, kam neapsimoka – jai ar mums?" – piktinosi Jūros g. 2 namo gyventoja.

Įdomu, kam neapsimoka – jai ar mums?

Gyventojai pažadais netiki

Anot moters, laiptinės valomos retai, vos kartą per mėnesį. Anksčiau pirmojoje namo laiptinėje kabėjęs valytojų darbo grafikas prieš kurį laiką dingo.

Pensininkė Donata ne kartą bandė aiškintis, kas kaltas, kad "Vitės valdų" administruojamame daugiabutyje vyrauja chaosas.

"Spalį įmonės darbuotojams skambinau mažiausiai penkis kartus. Kiekvieno pokalbio metu pažadėdavo problemą užregistruoti. Tačiau situacija iš esmės nepasikeitė. Nebežinome, kur kreiptis pagalbos ",– atsiduso pašnekovė.

Kas mėnesį – lavina skundų

Moters pastebėjimu, valytoja pasirodo tik tada, kai "Vitės valdos" neapsikenčia įpykusių gyventojų skundų.

"Po trečio skambučio atėjo valytoja ir laiptinę sutvarkė. Tačiau taip nutinka tik tada, kai užverčiame darbuotojus lavina skambučių. Nejaugi mokėdami pinigus turime prašyti malonės arba patys griebti šluotą į rankas?" – piktinosi klaipėdietė.

Moteris už laiptinės tvarkymą namą administruojančiai įmonei kiekvieną  mėnesį moka 3,49 euro.

Vienoje daugiabučio namo laiptinėje yra 20 butų.

Apytiksliais skaičiavimais, kiekvieną mėnesį vienos laiptinės gyventojams valymo paslaugos atsieina apie 70 eurų.

Skundai administracijos nepasiekė

Bendrovės "Vitės valdos" direktorius Vaidas Barakauskas teigė skundų iš gyventojų niekada nesulaukęs.

"Gyventojų sprendimu, Jūros g. 2 daugiabučio namo 1 ir 3 laiptinės valomos kartą per savaitę. Iki šiol negavome nė vieno skundo. Atliksime patikrą. Jeigu informacija pasitvirtins, kreipsimės į rangovą su pretenzija, kad laiptinė būtų sutvarkoma",– teigė V.Barakauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turėjome reikalų

Turėjome reikalų portretas
su UAB ,,Pastatų meistrai"laiptinių valytojais.Laiptinės buvo valomos labai blogai.Daug kartų UAB,,Vitės valdos"vadybininkui buvo pranešama,kad laiptinių patalpos valomos nekokybiškai, primityviomis darbo priemonėmis.2017 m. administratorių raštu informavome,kad paslauga netenkina ir reikia spręsti problemą.Neilgai trukus,gavome UAB,,Vitės valdos"direktoriaus pasirašytą raštą,jog :,,UAB,,Pastatų meistrai" negali įvykdyti visų namo įgaliotų atstovų reikalavimų dėl laiptinių valymo kokybės, todėl nuo 2017 09 nutraukia laiptinių valymo paslaugą šiame name."O norėjome tik,kad su vienu kibiru vandens ir purvinu skuduru nebūtų plaunama trijų aukštų laiptinė,nes už paslaugą mokėjome daugiau kaip po tris eurus,o švaros nebuvo nė už 3 centus.

Kristina

Kristina portretas
Visur tas pats.. Praejusiais metais renovacijos metu kovojom su “Vetrunges bustu”.. mat valyti taip pat neapsimoka renovacijos metu, siukslyne atsiprasant gyvenom, bet gerai kad bent po gincu pinigai uz sias neteiktinas paslaugas buvo grazinti..

,,Populiari"

,,Populiari" portretas
UAB,,Vitės valdos".Su Dariaus ir Girėno 19 namu ,, bičiuliaujasi"jau 10 metų.Niekas nepasikeis,kol savivaldybė pati neįkurs daugiabučių gyvenamųjų namų adminisrtravimo įmonės.Tada gyventojai pasirinktų kas administruos jų namą:ar valstybinė įmonė ar privati valda.Nors privatizuojant daugiabučius namus buvo sakoma,kad privatininkas tvarkysis geriau, tačiau to geriau nesimato, gyventojai bijo ryžtis atlikti namo sutvarkymo darbus, dėl nerealių,vos ne dvigubai didesnių kainų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių