Rinkimų kampanija Klaipėdos rajone – santūri

Uostamiestyje savivaldybių tarybų ir mero rinkimuose šįkart veikiausiai dalyvaus rekordinis skaičius politinių jėgų, o Klaipėdos rajone stabiliai ramu ir didelių permainų bent jau rinkimų kampanijoje nesimato. Į mero postą ketina pretenduoti kol kas išimtinai dabartinės kadencijos rajono politikai.

Kandidatai beveik aiškūs

Po Lietuvos socialdemokratų skilimo į Gintauto Palucko vadovaujamą partiją perėjo beveik visas Klaipėdos rajono socialdemokratų skyrius, kurio pirmininkė yra Ligita Liutikienė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja. Ji ir bus socialdemokratų kandidatė į rajono merus.

Dabartinis rajono vadovas Vaclovas Dačkauskas tapo naujai susikūrusios Socialdemokratų darbo partijos nariu, jis irgi sieks dar vienos kadencijos.

"Valstiečiai" neabejotinai į rinkimus eis, tačiau ką kels kandidatu į merus, dar neatskleidžia.

Esą yra bent keli kandidatai, neatmetama, kad bus siūlomas ir Seimo narys, buvęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, kuris iš šio posto buvo priverstas pasitraukti po neaiškios žemės nuomos istorijos.

Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovai rajone į mero poziciją turi bent tris kandidatus – rajono tarybos narius Audronę Balnionienę, Nerijų Galvanauską ir Aivarą Vasylių. Kuris jų bus tas vienintelis, paaiškės lapkričio gale po skyriaus susirinkimo.

Nuo konservatorių iki žemaičių

Konservatoriai pranešė, kad jų kandidatė į merus yra Rasa Petrauskienė.

Beje, rajono konservatoriai pašalinti iš tarybos valdančiosios daugumos po "nesusikalbėjimo piko" šių metų gegužę.

Tada iš konservatorių partijos pasitraukė vicemerė Rūta Cirtautaitė, ir tai jai padėjo išlaikyti šį postą, nes politikė įsiliejo į Žemaičių frakciją, o ši prisijungė prie valdančiosios daugumos.

Esą neaišku, ar šįkart R.Cirtautaitė kandidatuos į merus, nes frakcijos vadovas Raimondas Simonavičius nors oficialiai nesiskelbia, kad sieks mero posto, tačiau neoficialiai, pagal visą jo veiklos suaktyvėjimą, akivaizdu, jog šis tarybos narys veikiausiai ir bus Žemaičių partijos kandidatas į merus artėjančiuose rinkimuose.

Situaciją vertina realiai

Klaipėdos rajono tarybos narys Vaclovas Macijauskas, kuris iš Žemaičių partijos liko opozicijoje, oficialiai pasiskelbė, kad į merus kandidatuos su visuomeniniu rinkimų komitetu.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius, buvęs partijos "Tvarka ir teisingumas" narys Sigitas Karbauskas taip pat steigia visuomeninį rinkimų komitetą ir sieks tapti meru.

Esą daugiau besikuriančių visuomeninių rinkimų komitetų Klaipėdos rajone kol kas nematyti.

Veikiausiai ir patys politikai suvokia savo elektorato specifiką. Rinkėjų čia nėra itin daug – tik apie 40 tūkst., ir šie dažniausiai būna vieni pasyviausių visoje Lietuvoje.

Pavyzdžiui, per pastaruosius savivaldybių rinkimus 2015 m. Klaipėdos rajone merus ir savivaldybės tarybą rinko mažiau nei 38 proc. balso teisę turinčių rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slengiškis

Slengiškis portretas
Tik ne S. Karbauskas! Šitas jau dabar, būdamas administracijos direktorium tvarkosi, kaip savo tvarte, detalieji planai keičiami slapta, neinformuojant gyventojų, visiškai nesiskaitant su aplinkiniais. Šitą irštvą būtina išardyti ir kuo greičiau. Labai tikiuosi, kad sveikas protas nugalės ir tokių veikėjų savivaldybėj neliks.

KA GI

KA GI portretas
Žinau situaciją KUOMET SIGITAS KARBAUSKAS manau akivaizdžiai ,,stoguoja" ūkininkus kurių veikla (ferma -gyvulininkystęs pienininkystės ūkis vykdomas namų valdoje vienbučių ir dvibučių pastatų teritorijoje)PAŽEIDŽIA LIETUVOS ĮSTATYMUS .Be to šie ūkininkai grubiai pažeidžia aplinkosaugos reikalavimus. Ne kartą apsilankius pas šalia gyvenančius žmones smarvė kuri sklido nuo šalia gyvulius laikančių ūkininkų buvo baisesnė negu pas gerą ūkininką tvarte. Mums svetimiems žmonėms per 112 iškvietus aplinkosaugininkus (nes į tų žmonių kvietimą niekas nereguoja -manau išvešėjo jau tokio lygio korupcija)buvo pateiktas raštas kurį pasirašė SIGITAS KARBAUSKAS ir kuriame buvo parašyta ,kad kvapas sklido nuo ant žemės buvusių obuolių.Pagal SIGITĄ KARBAUSKĮ visi sodai rudenį turėtu smirdėti !!!!! VA KOKS ŠIO POLITIKO CINIZMO LAIPSNIS !!!!!!!!!!!

NA

NA portretas
kas liečia SIGITĄ KARBAUSKĄ , tai sunku įsivaizduoti mero poste žmogų,kuris dabar dirbdamas savivaldybėje, gyventoją kuris į ji kreipasi su labai aktualia problema,vietoje to, kad mėgintu įstatymų numatyta tvarka tą problemą išspręsti,siunčia tą gyventoją pas psichiatrą.Mano manymu šitam žmogui ne tik mero postas,bet ir savivaldybė yra ne ta vieta kurioje jis gali dirbti Galvočiau kad šitas žmogus savivaldybę laiko savo daržu,kuriame jis gali elgtis pagal savo numatytas taisykles IR JO ELGESYS NESIDERINA NET SU SAVIVALDYBĖS EILINIO DARBUOTOJO PAREIGOMIS !!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių