Rinkimų komitetų registruoti neskubama

Per pirmąsias dvi oficialias savivaldybių tarybų rinkimų kampanijos dienas Vyriausioje rinkimų komisijoje įregistruota vos 10 visuomeninių rinkimų komitetų, iš Klaipėdos regiono – tik vienas.

Antrą kartą savivaldybių gyventojai turės galimybę tiesiogiai rinkti savivaldybės merą, o kandidatus galės kelti susibūrę į visuomeninį rinkimų komitetą.

Užvakar, lapkričio 7-ąją, Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) pradėti registruoti rinkimų komitetai.

Anot VRK pirmininko pavaduotojos-sekretorės Svetlanos Misevičienės, komisijos nariai jau iki tol sulaukė labai daug skambučių iš suinteresuotų žmonių, kurie domėjosi rinkimų komitetų kūrimu, todėl esą matoma, kad tų komitetų turėtų būti nemažai.

Tačiau per pirmąsias dvi oficialias savivaldybių tarybų rinkimų kampanijos dienas VRK įregistruota vos 10 visuomeninių rinkimų komitetų iš visų Lietuvos savivaldybių. Vienas ir iš Klaipėdos regiono – iš Neringos savivaldybės.

"Kol kas iš Klaipėdos miesto savivaldybės dar nėra registruota nė vieno komiteto, yra tik iš Neringos savivaldybės. Vakar pirmieji dokumentus atnešė vilniečiai. Pareiškimus dėl visuomeninio rinkimų komiteto registravimo VRK reikėtų suskubti pateikti iki gruodžio 8 d.", – paaiškino S.Misevičienė.

Rinkimų komitetą gali sudaryti tos savivaldybės, kurioje keliami kandidatai, rinkėjai. Mažiausias visuomeninio rinkimų komiteto narių skaičius Klaipėdoje turėtų būti bent 62.

Rinkimų komitetas turi teisę kelti kandidatų į savivaldybės tarybos narius sąrašą ir kandidatą į merus.

Tam Klaipėdoje susikursiantiems visuomeniniams komitetams reikės surinkti po 860 rinkėjų parašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių