Rinkimų pažeidimus tiria ir policija

Uostamiesčio policiją aiškinasi vieno įvykio, kuris sukėlė įtarimų rinkimų dieną aplinkybes. Svarstoma, ar pradėti ikiteisminį tyrimą. Apie 50 klaipėdiečių balsų gali būti neįskaičiuota ir dėl procedūrinio pažeidimo.

Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius tvirtino, kad rinkimų dieną telefonas netilo. Sulaukta daug ir įvairių nusiskundimų iš klaipėdiečių.

Gyventojai skundėsi ne tik rinkimų agitacijos pažeidimais, kad negalėjo prabalsuoti namuose, bet ir vienoje rinkimų apylinkėje kabėjusiais provoslaviškais paveikslais.

Piktintasi ir Parodų rūmuose nenukabinta paroda, kurioje buvo vaizduojama Lenkijos vėliava. Sulaukta pranešimo, kad vienoje apylinkėje komisijos nariai kalba rusiškai.

Pasak V.Greičiaus, rimtesnis pažeidimas buvo „Eglės“ rinkimų apylinkėje, esančioje „Žemynos“ gimnazijoje. Pranešta, kad kažkas čia automobiliu atvežė kelis asocialiai atrodančius asmenis.

Tai rinkimų stebėtojams sukėlė įtarimų, todėl jie parašė pareiškimą policijos pareigūnams, kad jie išsiaiškintų, ar nebuvo perkami rinkėjų balsai.

Uostamiesčio policija aiškinasi šio įvykio aplinkybes. Bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ atstovas Simas Simanauskas tvirtino, kad apie 50 klaipėdiečių balsų gali būti neįskaičiuoti dėl šiurkštaus procedūrinio pažeidimo 21-oje rinkimų apylinkėje. Komisija neužantspaudavo vieno lapo su rinkėjų pavardėmis.

„Informaciją apie visus pažeidimus perduosime Vyriausiajai rinkimų komisijai. Ji šiuos nagrinės ir spręs, ką daryti. Klaipėda visos šalies atžvilgiu atrodė gerai. Pažeidimų nebuvo daug. Per šiuos Prezidento rinkimus daugiausia pažeidimų buvo Vilniaus regione. Tikimės, kad ir per antrą Prezidento rinkimų turą bei rinkimus į Europos Parlamentą Klaipėda puikiai tvarkysis“, – teigė S.Simanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
si salis prarado prota :) gerai kad kraunu lagamina ir po 2 menesiu isvarau .... linkiu nudvesti siai saliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių