Rinkliavos pajūryje surinko daugiau

Šiemet uostamiesčio paplūdimių lankytojai už automobilių stovėjimą sumokėjo gerokai daugiau nei pernai. Specialistų teigimu, tai veikiausiai lėmė itin šiltais orais lepinęs rugpjūtis bei augantis pajūrio lankytojų sąmoningumas.

Šiemet uostamiesčio paplūdimių lankytojai už automobilių stovėjimą sumokėjo gerokai daugiau nei pernai. Specialistų teigimu, tai veikiausiai lėmė itin šiltais orais lepinęs rugpjūtis bei augantis pajūrio lankytojų sąmoningumas.

Rinkliava už automobilių stovėjimą uostamiesčio pajūrio prieigose renkama nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d.

Per šį laiką už automobilių stovėjimą vadinamojoje žaliojoje zonoje lankytojai atseikėjo apie 132 tūkst. eurų. Šiemet surinkta suma 22 tūkst. eurų didesnė nei praėjusiais metais. Pernai tuo pačiu laiku ji siekė apie 110 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pastebėjo, kad tai, jog šiemet pavyko surinkti daugiau lėšų, galėjo lemti ne tik šiluma lepinusi vasaros pabaiga.

„Manome, kad pagrindinis veiksnys – kasmet didėjantis transporto priemonių vairuotojų, atvykstančių į pajūrį, supratingumas“, – paaiškino R.Mockus.

Pašnekovo teigimu, šiemet pastebėta, jog vis daugiau poilsiautojų už stovėjimą rinkosi atsiskaityti trumposiomis SMS žinutėmis.

2014-aisiais už vadinamojoje žaliojoje zonoje paliktus automobilius SMS žinutėmis buvo sumokėta maždaug 5 tūkst, o šiemet – apie 10 tūkst. eurų.

Transporto skyriaus vedėjo teigimu, pajūryje renkama rinkliava norima ne uždirbti kuo daugiau lėšų, o mažinti taršą.

„Rinkliavos pajūryje pagrindinis siekis yra gerinti ekologinę būklę, skatinti piliečius į pajūrį atvykti viešuoju transportu, dviračiais ir kitomis ekologiškomis priemonėmis“, – teigė R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aritmetika 2 kl

aritmetika 2 kl portretas
Šiemet surinkta suma 22 tūkst. eurų didesnė nei praėjusiais metais. Pernai tuo pačiu laiku ji siekė apie 110 tūkst. eurų tai kas daugiau,kur pernai ar kur šiemet?

Marija

Marija portretas
Nelabai suprantu kuo dziaugiasi savivaldybe, jeigu rinkliavos tikslas aplinkosauga. Jei rinkliavos surinko daugiau nei pernai, tai aplinka buvo tersiama labiau. Tai reiktu truputi gal kitaip straipsni pavadinti. Pvz aplinka pajuryje tersiama labiau nei pernai.

Hmm..

Hmm.. portretas
Kap čia išein ka pinigu i savivaldybes biudžetą surenkama vis daugiau o ju vis nabėr ten i nabėr?Su automobiliu miesto centre geriau nesirodyti-gudragalvia pristatė draudžiamu kelio ženklu vos ne kas dešiemt metru.Baudos teka Dunojaus sruovėm..O DARŽELIAM, ŠALIGATVIAM, MEDELIAM SODINTI, MIESTIEČIAM MUOKESČIUS MAŽINTI NĖR IŠ KO?Kiek žinauu tik dviračio takam puikia finansuojama.VISKAS.Idomu kuodė?:DDD)..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių