Iš rinkliavos už automobilių stovėjimą uždirbo trečdaliu daugiau

Uostamiesčio savivaldybei ši vasara buvo pelningesnė – surinkta daugiau lėšų iš automobilių stovėjimo paplūdimių prieigose. Šios rinkliavos pajamos išaugo trečdaliu.

Uostamiesčio savivaldybei ši vasara buvo pelningesnė – surinkta daugiau lėšų iš automobilių stovėjimo paplūdimių prieigose. Šios rinkliavos pajamos išaugo trečdaliu.

Rinkliava už mašinų stovėjimą vadinamojoje žaliojoje zonoje renkama nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d. Šiemet jos surinkta apie 370 tūkst. litų, palyginti su praėjusia vasara – apie 100 tūkst. litų daugiau.

Žaliojoje zonoje skaičiuojama 1 tūkst. 170 automobilių stovėjimo vietų.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad pajamų iš šios rinkliavos augimui įtakos turėjo kelios priežastys.

"Šiemet buvo daugiau mokamų stovėjimo vietų nei pernai. Už stovėjimą šioje zonoje mokėti reikėjo ne tik aikštelėse, bet ir gatvėse. Be to, pakito ir rinkliavos tarifas. Anksčiau litą kainavo pusantros valandos, dabar tiek kainuoja valanda", – teigė R.Mockus.

Anot vedėjo, nemažai įtakos šiemečiams rezultatams turėjo ir geri orai.

R.Mockaus teigimu, surinktos lėšos bus panaudotos viešojo transporto infrastruktūrai gerinti, senamiesčio daugiabučių namų kiemų duobėms lopyti.

Bus atnaujintos ir paplūdimių prieigose esančios aikštelės – čia planuojama perdažyti linijas.

R.Mockus tvirtino, kad kol kas šalia paplūdimių įrengtų aikštelių plėsti neplanuojama. Esą padidinti būtų galima nebent vadinamojo neįgaliųjų pliažo aikštelę. Iškirtus beržyną jos viduryje automobiliams statyti atsirastų dar 150 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abc

abc portretas
Tai padarykit visa miesta mokama ir valandos kaina lai kainuoja 10lt. Isaugs ne trigubai o desimtgubai!! Iki kiek nusiritom, net iki juros su masina nebegalima nuvaziuoti vakarais pasivaiskcioti, nes mokama iki 22h!!

vikis biurokratams

vikis biurokratams portretas
Na va matot kaip pasiteisino pabrangimas.Kitamet pakelkit kaina dvigubai-tai ir surinksit dvigubai.Uztad siemet isdaze linijas aikstelese,suremontavo tualetus,sutvarkeaplinka:)

taigi

taigi portretas
Sako biurokratų algos kils ,o tobulintis važiuos į Maldyvus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių