R.Taraškevičius Maskvos merui išsakė savo bėdas

Klaipėdos miesto vadovas Rimantas Taraškevičius šią savaitę pirmą kartą susitiko su legendiniu Maskvos meru Jurijumi Lužkovu.

Susitikime su jau dvidešimt metų Maskvos meru dirbančiu J.Lužkovu dalyvavo ne tik Klaipėdos, bet ir Lietuvos kurortinių miestų merai.

Visi jie vieningai sutarė, jog reikia gerinti susisiekimą tarp Maskvos ir Lietuvos, o geriausia priemonė – tiesioginis skrydis iš Maskvos į Palangą ir atgal.

„Savo kailiu patyriau, jog susisiekimą reikia gerinti, nes turėjau nemažai rūpesčių, kad nusigaučiau iki Maskvos“, - teigė R.Taraškevičius.

Jis planavo iš Palangos oro uosto skristi į Rygą, o iš ten – į Maskvą. Tačiau atvykus į Palangos oro uostą paaiškėjo, kad skrydis į Rygą atidedamas dėl rūko. Bijodamas pavėluoti į lėktuvą, kuris iš Rygos skraidina į Maskvą, meras į Latvijos sostinę lėkė automobiliu.

Problemų neišvengta ir grįžtant namo. „Parskridau į Rygą, o iš jos turėjau grįžti į Palangą. Tačiau paaiškėjo, kad skrydis atšaukiamas. Reikėjo laukti porą valandų, kad būtų galima grįžti kitu lėktuvu. Už nepatogumus gavau pusantro lato kompensaciją“, - juokavo R.Taraškevičius.

Tačiau jis pabrėžė, jog kitiems keleiviams porai valandų atidėtas skrydis pridarė didesnių nemalonumų, nes sužlugdė suplanuotas keliones. „Todėl Maskvos merui ir sakėme, kad būtina atnaujinti tiesioginį skrydį tarp Palangos ir Maskvos. J.Lužkovas pažadėjo imtis iniciatyvos“, - vaisingu susitikimu džiaugėsi Klaipėdos meras.

Po pusantros valandos trukusio susitikimo su Maskvos meru Lietuvos delegacija jį pakvietė apsilankyti mūsų šalyje. J.Lužkovas esą pažadėjo, kad radęs progą tikrai atvyks susipažinti su Lietuva, o sykiu – ir Klaipėda.

Lietuvos pramonininkų konfederacija jau rengia oficialų kvietimą, kurį Maskvos merui įteiks per Lietuvos ambasadą Rusijoje.


Šiame straipsnyje: Rimantas Taraškevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių