Rudens tradicija – boulingo turnyras

"Rudens kėgliai" – jau tradicija tapęs renginys kasmet spalio pradžioje visus moksleivius pakviečia susiburti ir kartu praleisti laiką prie boulingo takelių. Šiemet savo jėgų išbandyti atvyko virš 200 moksleivių iš įvairių Klaipėdos mokyklų.

Mokslo metus – linksmai

Aštuntus metus iš eilės laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorės Loretos Vitkevičienės organizuojamu turnyru  "Rudens kėgliai 2018" stengiamasi sukurti glaudesnį ryšį tarp mokytojų ir moksleivių.

Siekiama skatinti tarpusavio bendravimą, moksleivių užimtumą, supažindinti vaikus su boulingo sportu, taip pat linksmai pradėti naujuosius mokslo metus.

"Moksleiviai dažnai dalyvauja visokiuose šaškių turnyruose, šokių ar teatrų konkursuose. Boulingo turnyras nebuvo labai viešinamas, nes šis projektas gyvuoja jau daug metų, apie jį žino mokytojai ir moksleiviai. Ir jame dalyvauja daugybė moksleivių iš visos Klaipėdos ir net iš kitų miestų", – pasakojo renginio organizatorė L.Vitkevičienė.

Varžybos – be privilegijų

Turnyre moksleiviai varžėsi dviejuose pogrupiuose, varžybose jėgas išmėgino 1–4 ir 5–8 klasių komandos. Prie 16 boulingo takų varžėsi po 5 moksleivius.

"Tai nebuvo lengva, nes taisyklės buvo visiems vienodos – jokių bortelių, kamuolių svoris visiems toks pat, reikėjo sužaisti dvi partijas po 45 minutes. Abiejų partijų taškai buvo sumuojami. Taigi žaidimo tempas buvo gana didelis. Žinoma, pirmokų ir aštuntokų jėgos nebuvo lygios. Mažieji net ir nespėjo sužaisti tų dviejų partijų. Bet šalia buvo jų mokytojai, kurie juos labai palaikė ir pamokė", – teigė L.Vitkevičienė.

Ketvirtokai – vienvaldžiai lyderiai

Ir nepaisant to, kad kiekviename pogrupyje buvo renkamos trys geriausios komandos, visi dalyviai buvo apdovanoti medaliais bei diplomais.

1–4 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo Klaipėdos "Versmės" progimnazijos 4 klasės komanda "Straikeriai", ji surinko 614 taškų (mokytoja Greta Rimkutė).

Antrąja vieta džiaugėsi Klaipėdos Vitės progimnazijos 4 klasės komanda "Vitiečiai", surinkusi 650 taškų (mokytoja Dalia Kovierienė).

Ir pirmąją vietą iškovojo Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos 4 klasės komanda "Neptūnas", surinkusi 657 taškus (mokytoja Dalia Stirbienė).

Dominavo "mažvydukai"

5–8 klasių pogrupyje aktyviausi žaidėjai buvo ir laimėtojomis tapo komandos iš Klaipėdos M.Mažvydo progimnazijos.

Trečiąją vietą iškovojo 6 klasės komanda "Mirties kamuoliai", surinkusi 725 taškus (mokytoja Eugenija Labašauskienė).

Antrąja vieta džiaugėsi 6 klasės komanda "Dreams and Teams", surinkusi 785 taškus (mokytoja Eugenija Labašauskienė).

Pirmosios vietos nugalėtojais tapo 8 klasės komanda "Marijampolės chuliganai", surinkusi 815 taškų (mokytoja Vilija Dužinaitė).

Renginio populiarumas auga

Renginio organizatorė L.Vitkevičienė padėkojo visiems moksleiviams už aktyvumą ir puikų žaidimą. Mokytojams – už moksleivių laisvalaikio skatinimą, kantrybę ir geranoriškumą. Renginio vedėjui Nerijui Stankui – už puikų turnyro koordinavimą bei nuotaikingą vadovavimą.

Taip pat – Klaipėdos "Honolulu boulingo" vadovui bei visai jo komandai už bendradarbiavimą ir pagalbą organizuojant turnyrą.

"Boulingo takai buvo pilni, net netilpo visi norintys dalyvauti turnyre. Absoliučiai visi vaikai, ne tik nugalėtojai, buvo apdovanoti. Nugalėtojams, žinoma, įteiktos prizinės taurės. Taip pat buvo pastebėtos ir įvertintos papildomais prizais originaliausios komandos, kurios į turnyrą atvyko su specialia atributika ar sirgaliais", – džiaugėsi L.Vitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių