Rugsėjo 1-ąją gali tekti švęsti svetimose mokyklose

Nors rugsėjo 1-oji jau ant nosies, kai kuriose uostamiesčio mokyklose bei vaikų darželiuose remonto darbai prasidėjo tik dabar. Tad greičiausiai mokslo metų pradžioje durų šios įstaigos neatvers.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės, šiemet minimaliai sutvarkyti nutarta 13 ikimokyklinių įstaigų. Iš jų devyniose remonto darbai jau baigti. Tačiau įstaigų remontui išleidus kur kas mažiau pinigų nei planuota, nutarta langus pakeisti dar trijuose vaikų darželiuose.

"Tos ikimokyklinio ugdymo įstaigos, kurios remontus pradėjo vasaros pradžioje, netrukus juos ir baigs. Tačiau nors ir nesitikėjom, sutaupėm lėšų, tad nutarėm jas skirti kitų darželių remontui. Jie labiausiai ir neramina – kažin ar iki rudens darbai juose bus užbaigti", – svarstė V.Gembutienė.

Pasak jos, maždaug po trijų savaičių bus pradėti keisti langai Pietinėje miesto dalyje esančiuose vaikų darželiuose "Volungėlė", "Rūta" ir "Pagrandukas".

Nerimą kelia ir "Santarvės", "Vėtrungės", "Varpo" bei L.Stulpino mokyklos, kuriose seniai suplanuoti remonto darbai prasidėjo tik dabar.

"Labai ilgai truko darbų derinimas su įvairiomis institucijomis, dėl to darbai pasivėlino. Tikimės, kad bent minimaliai jie bus užbaigti iki mokslo metų pradžios", – pabrėžė pašnekovė.

Kurios švietimo įstaigos rugsėjį dar nebus pasirengusios priimti vaikų, anot savivaldybės specialistų, paaiškės tik rugpjūčio viduryje. Jei nebaigtos remontuoti įstaigos neatitiks higienos normų, remontuojamų įstaigų auklėtiniai turės laikinai prisiglausti kitose miesto ugdymo įstaigose.


Šiame straipsnyje: mokyklosremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

aaaaaaa

aaaaaaa portretas
kas metai ta pati dainelė

tomas

tomas portretas
Vo vo nieko naujo...

vilniete

vilniete portretas
tik nesakykit, kad nera lesu-darbuotoju-ir pan truksta VADOVAVIMO\ o tai negali mokyklos direktoriai-pavaduotojai,,paspausti,,darba,,kad eitusi geriau darbo birza pilna bedarbiu-negi neimanoma pasamdyti darbininkus-ir rugsejo pirmaja svesti SAVO MOKYKLOJE,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių