Rūkyta žuvis iš pajūrio – Vilniaus ūkininkų prekyvietėje

Vilniuje neseniai atidarytoje „Centrinėje ūkininkų prekyvietėje“ bus prekiaujama ir šviežiai rūkyta žuvimi iš Kuršių Nerijos.

Jau pirmąją atidarymo dieną prekyvietė sulaukė itin didelio pirkėjo susidomėjimo, todėl organizatoriai dar labiau paįvairino produktų asortimentą - į Vilnių pasikvietė net Klaipėdos krašto žvejus. Kiekvieną dieną sostinę pasieks Baltijos jūroje ir mariose sugauta ir šviežiai išrūkyta žuvis.

„Tokia žuvimi pajūryje prekiauja ne vienas žvejys. Ten pilna kioskelių su ką tik sugautu laimikiu. Iki šiol Vilniuje buvo sunku rasti tokios žuvies. Mes suteiksime savo pirkėjams galimybę žvejų laimikį įsigyti iš jų pačių rankų. Ir tam visiškai nereikia vykti į pajūrį - užtenka užsukti į „Centrinę ūkininkų prekyvietę“. Žvejai žadėjo, kad bus parduodami karšiai, unguriai, šamai, ešeriai, karosai ir kitos žuvys“, - pasakoja prekyvietės įkūrėjas ir natūralaus ūkio entuziastas ūkininkas Mykolas Čiplys.

„Centrinė ūkininkų prekyvietė“ prekiauja tik natūraliai smulkiuose Lietuvos ūkiuose išauginta produkcija. 

Kaimiškų produktų prekybos vieta lengvai pasiekiama miestiečiams - prekyvietė įsikūrusi Ukmergės gatvėje, priešais „Maxima“, „SBA“ ir „AUDI“ prekybos centrus.

Be tradicinių produktų galima nusipirkti ir labai unikalių bei išskirtinių prekių - liaudiškų pirties reikmenų, itin sveiko sėmenų aliejaus, gyvo aludarių užraugto alaus, naminės giros ir daugelio kitų kulinarijos paveldo gaminių, parduodami sodinukai ir gėlės. Prekyvietės atstovai pabrėžia, kad čia prekiaujama tik natūraliais produktais, tuo, kas sezoniškai auga Lietuvos ūkiuose, todėl braškės parduodamos tuomet, kai jas natūraliai prinokina saulė, grybai pasirodys, kai Lietuvoje prasidės ruduo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lukas

lukas portretas
man patinka jusū žuvis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių