Ruošiamasi šienauti uostamiesčio kapinėse

Prižiūrėtojai imsis darbų uostamiesčio kapinėse. Lankytojų prašoma aplink mirusių artimųjų kapavietes nuravėti, apsikarpyti žolę. Nenorima, kad pastarąja būtų užteršti kapai ir kiltų nepasitenkinimas.

Šienauti žolę planuojama antrą rugsėjo savaitę. Prie kapinių vartų artimiausiu metu bus pakabinti skelbimai, nurodantys, kad lankytojai aplink kapavietes apsikirptų ar nuravėtų žolę. Siekiama, kad vykdant darbus ši neužterštų kapų.

„Kai kurie žmonės labai piktinasi, kai nupjauta žolė nukrenta ant kapo, ją tenka rinkti iš akmenukų. Kad taip nutiktų, užtenka didesnio vėjo. Norime, kad nekiltų tokių problemų. Aplink kapavietę reikėtų apkarpyti ar nuravėti didesnį plotą žolės. Tada darbuotojai jos nepjaus“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė.

Numatyta, kad kapinėse turi būti šienaujama ne daugiau nei keturis kartus per sezoną. Tačiau šio skaičiaus ne visada užtenka. Kartais tenka šienauti ir papildomai.

„Stengiamės, kad užtektų, bet metai metams nelygūs. Būna, kad nušienauji, prasideda sausra ir žolė auga gana lėtai. Būna taip, kad gali šienauti ir šienauti. Taip nutiko šiemet“, – pasakojo vedėja.

Šį sezoną kapinės buvo šienautos tris kartus. Ar užteks dar vieno, neaišku.

„Viskas priklausys nuo orų. Jei reikės, šienausime daugiau. Derinsimės“, – teigė vedėja.


Šiame straipsnyje: KapinėsžolėZina Stankienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pigiau

Pigiau portretas
už kameras bus pasamdyti žmogų, kuris nuneštų šiukšles, kur reikia.

Geriau atgal

Geriau atgal portretas
pastatykite šiukšlines! Kaip manote, - ar lengva tempti šiukšlių maišus iki prie kelio stovinčių konteinerių?

ale teisuolis

ale teisuolis portretas
Žmonės susimokėjo už skaldą 250 Eur. Ateina žolės pjovimo laikas kapinėse. Kapo savininkai užsienyje ar kt. Pašalpinis jūsų nusigėręs pjovėjas su trimeriu nutaško žolę į kapavietę. Kitas mėlynanosis nupučia paviršių skaldos kapo su lapų putekliu. Žmonės priversti apdergtą kapą savo lėšomis pertvarkyti. Nesuprantu kodėl nėra dar ieškinų teismuose. Matyt kantrūs žmonės...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių