Rusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai atlieka vertinamąjį vizitą Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Rusijos Federacijos ginkluotės kontrolės inspektorių grupė pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 m. parengto Vienos dokumento reikalavimus Lietuvoje atlieka vertinamąjį vizitą Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Motorizuotojoje pėstininkų brigadoje „Žemaitija“.

Planuojama, kad trečiadienį Rusijos inspektoriai lankysis Klaipėdos mieste dislokuotoje brigadoje „Žemaitija“. Rusijos atstovai vertinamojo vizito metu turės galimybę gauti informaciją apie dalinio struktūrą, jame tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus ir skaičių, taip pat bus galima apžiūrėti jų pavyzdžius.

Apsilankymo brigados padaliniuose metu, Rusijos inspektoriams bus sudarytos sąlygos susipažinti karių tarnybos kasdiene veikla.

Pagal inspekcijos metu gautą informaciją Rusijos ginklų kontrolės inspektorių grupė, vadovaudamasi 2011 m. Vienos dokumento nuostatomis, parengs ir išplatins ESBO šalims ataskaitas su išvadomis, kaip Lietuva vykdo tarptautinių sutarčių reikalavimus ginkluotės kontrolės srityje.

Tai bus pirmoji šiais metais užsienio šalių ginkluotės kontrolės priemonė Lietuvoje pagal 2011 m. Vienos dokumentą.  Lietuvos atstovai šiais metais jau du kartus inspektavo Rusijos ir po vieną kartą Sakartvelo ir Ukrainos karinius dalinius.

2011 m. Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Remiantis 2011 m. Vienos dokumentu, kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo stambaus masto karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ir ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mociute

Mociute portretas
Kazin ,ar Rusija vykdo Vienos dokumento reikalavimus, tai kiek kartu lietuviams buvo leista tikrinti rusu kariuomenes ginkluote ir pan. ,

nieko nesuprantu

nieko nesuprantu portretas
o tai kaip cia suprasti? bica kur ten nuo molo fotkino laivus pasodino atseit cia kazkokias paslaptys suzinojo, o dabar patys leidzia rusu inspektorius, duoda visa informacija ir t.t.

ezys

ezys portretas
>>>Svaistiklis. Idomu is kur jus tai zinote, o gal tiksliau, kodel kliedite? Nes vien siais metais jau 2 kartus inspektavo ;)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių