Rusų atlikėjas tikisi uždainuoti lietuviškai

Savito tembro ir stiliaus jaunosios kartos Rusijos atlikėjui Nikolajui Matvejevui, jau spėjusiam sulaukti įvertinimo gimtojoje šalyje, į Lietuvos sceną teko žengti ne itin drąsiai.

Retro dainos – kitaip

Tačiau po pasirodymo šlagerių festivalyje "Palanga 2011" dainininkas galėjo su palengvėjimu nusišypsoti – į renginį susirinkusi publika jį priėmė šiltai, o konkurso rengėjai ir dalyviai svečiui nešykštėjo komplimentų.

Maskviškis kukliai nutylėjo, tačiau jo impresarijumi Lietuvoje tapęs klaipėdietis Giedrius Gustas pasidžiaugė, jog jaunasis atlikėjas sulaukė pagyrų tiek iš šlagerių festivalio rengėjos Birutės Petrikytės, tiek iš Pilies džiazo festivalio prezidentės Ingos Grubliauskienės lūpų.
Dar vieną pasirodymą – jau autorinį koncertą – svečias iš Rusijos surengė kamerinėje aplinkoje, viename uostamiesčio viešbutyje.

Ar Nikolajus išties turėjo priežasčių nuogąstauti, kaip bus priimtas Lietuvos publikos? Tai, kad 29-erių atlikėjo, kuris su retomis išimtimis dainuoja rusiškai, vizitine kortele tapo kompozitorės Aleksandros Pachmutovos kūrinys "Švelnumas", nemažai pasako.

Praėjusio šimtmečio 7-ąjį dešimtmetį kino juostos "Trys topoliai Pliuščichoje" itin išpopuliarintas kūrinys užima garbingą vietą Rusijos estrados aukso fonde. Būtent šią dainą Palangos festivalyje ir atliko svečio teisėmis pasirodęs Nikolajus.

Žinomos rusų kūrėjų retro dainos sudaro didžiumą Nikolajaus repertuaro. Tiesa, maždaug prieš trejetą metų atlikėjo karjerą pradėjęs maskviškis pateikia jas netradiciškai – bosanova ritmu.

Albumas, gimęs Kuboje

Debiutiniame N.Matvejevo albume "Transatlantic" – devyni tokie netikėtai naujai suskambę kūriniai. Visus juos dainininkas įrašė Kuboje.

Dalyvauti šiame originaliame projekte – atlikti į bosanova stilistiką įvilktas tarybinių laikų populiarias rusų kūrėjų dainas – vaikinui pasiūlė kubietis prodiuseris, atsitiktinai išgirdęs jį dainuojant.

Pasak Nikolajaus, nuvykus į Kubą jam teko proga padirbėti su išties pasaulinio lygio žvaigždėmis – bosanova karaliumi tituluojamas pianistas brazilas Joao Donato keliems kūriniams įgrojo muzikines temas, o vienoje dainų – "Pamaskvio vakarai" maskviškiui antrina garsus kubiečių vokalistas Augusto Enriquezas, buvęs nuolatinis projektų "Pavarotti and Friends" dalyvis.

Nikolajaus teigimu, jaunam atlikėjui buvo neįtikėtina laimė sulaukti tokio stipraus postūmio.

Šiuo metu vokalistas dirba ties antruoju, jau autoriniu, savo albumu ir publikai žada naują dainų skambesį. "Tai labai sunku, nes sava medžiaga gimsta skausmingai. O įrašant pirmąjį albumą teko matuotis gatavą rūbą", – šypsojosi pašnekovas.


Šiame straipsnyje: Nikolajus Matvejevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių