R.Žvingilas: „Žaisti baigiau, bet mano tikslas - dirbti futbole“

Pastaraisiais metais vienu vyriausių A lygos žaidėjų buvęs Rimantas Žvingilas šiemet, atrodo, pagaliau pakabins batelius ant vinies ir užsiims tik trenerio darbu.

35 metų veteranas jau prieš pora metų ruošėsi baigti futbolininko karjerą ir netgi užėmė "Atlanto" trenerio asistento pareigas. Tačiau įkalbėtas Vacio Lekevičiaus žaidėjas vis tik nenustodavo bent jau epizodiškai padėti "Atlantui" ir Lietuvos pirmenybių kovose.

Pernai R.Žvingilas net pasitraukė iš trenerių štabo ir savo vietą užleido Vaidui Liutikui. Tačiau dabar greičiausiai įvyks atvirkščia rokiruotė - pasitraukus V.Liutikui į trenerio asistento pareigas sugrįš R.Žvingilas. Jis turėtų talkinti "Atlanto" strategui Šenderiui Giršovičiui.

Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas tinklapiui Futbolas.lt sakė, kad tai svajonių darbas ir prisipažino, kad žaisti jam jau nebeleidžia sveikata.

- Rimantai, ar šiemet dar rungtyniausite "Atlante"?

- Galiu pasakyti jau tvirtai - karjerą baigiau. Sušlubavo sveikata. Vis dar nesinori su tuo susitaikyti, bet taip yra - sušlubavo širdis.

- Sunku susitaikyti su tuo, kad teks baigti karjerą?

- Ją baigti žadėjau jau prieš dvejus metus. Bet vis prašydavo - "dar pažaisk", ir žaisdavau. Užsikroviau tiek, kad nepakėlė širdis - žaisdavau ne tik A lygoje, tačiau ir salės čempionate. Viskas susidėjo - ir perkrovimas, ir nervai. Nors baigti žaisti dar nesinori. Atrodo - tik ką pradėjau... Bet ką jau darysi. Dabar teks gydytis.

- Gulsitės į ligoninę?

- Tiksliai dar nežinau, galbūt porai dienų. Po to tris savates reikės pasiilsėti.

- Pailsėjęs imsitės "Atlanto" trenerio asistento darbo?

- To garantuoti dar negaliu. Juk sunkmetis - mažėja žaidėjų, mažėja atlyginimai. Esame dėl to sutarę, tačiau dar reikės viską tiksliai aptarti su (klubo prezidentu - aut. past.) Vaciu Lekevičiumi.

- Tad dar galite atsisakyti šių pareigų?

- Ne, tikrai neatsisakysiu. Man tai - svajonių darbas. Noriu dirbti su futbolu bet kokiu atveju. Tą jau darau ir dabar - kartu su Šenderiu Giršovičiumi bandome sukurti komandą.

- Ar gerai sutariate su naujuoju "Atlanto" strategu?

- Puikiai. Juk esame pažįstami tiek metų. Galima sakyti, kad esame kartu nuo 1991-ųjų su nedideliais protarpiais. Dabar mus vėl suvedė keliai. Iš pradžių treniravo mane, o dabar kartu vadovaujame "Atlantui".

- Ne vienas buvęs žaidėjas pradeda nuo asistento pareigų, o vėliau išbando ir vyriausiojo trenerio postą. Ar ir Jūs suksite tokiu keliu?

- Pirmiausia reikia šiemet baigti mokslus. Kūno kultūros akademijoje birželio mėnesį laikysiu valstybinį egzaminą. Taip pat šiemet žadu gauti trenerio A licenciją. Mano tikslas ir noras - dirbti futbole. Galbūt Dievas padės.


Šiame straipsnyje: žvingilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių