Šalies gyventojai kviečiami apsikabinti

Pirmą kartą uostamiestyje bei visoje Lietuvoje vyks apsikabinimo akcija, kuri, tikimasi, taps vienijančia tradicija. Kitą trečiadienį miestiečiai kviečiami ateiti į Danės skverą ir apsikeisti "taikos pupomis".

Birželio 1-ąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – klaipėdiečiai turės galimybę pradėti naują apsikabinimo už taiką tradiciją. Gražios iniciatyvos autorius – uostamiesčio kompozitorius ir prodiuseris Laimonas Žiulpa. Jis skatina bent vienai dienai nustoti smerkti, teisti bei įsiklausyti ir išgirsti kitą.

Prie šios iniciatyvos jau prisijungė pusė šimto šalies miestų.

Uostamiesčio jaunimo reikalų koordinatorė Jurgita Činauskaitė-Cetiner sakė, kad renginio tikslas – skleisti gerą nuotaiką ir užkrėsti miestiečius šypsenomis.

"Pagrindinė mūsų idėja – puoselėti kasmetinę apsikabinimo už taiką tradiciją, kad žmonės tą dieną užmirštų visus rūpesčius ir pyktį, o svarbiausia – visu tuo pasidalytų su kitais. Net 50 savivaldybių sutiko prisidėti prie sumanymo, o Klaipėda – tarp jų. Rinksimės nuo 17.30 val., o pats renginys truks dvi valandas. Vyks įvairūs užsiėmimai, atrakcijos mažiesiems", – pasakojo jaunimo reikalų koordinatorė.

Renginio kulminacija Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, įvyks 19 val., kai Danės skvere šalia vaikų žaidimo aikštelės susirinkę klaipėdiečiai apsikabins vieni su kitais, ištars žodį "taika", o delnuose užkalbės akcijos simbolį – pupą – taikos linkėjimu. Tuomet apsikeis ja su šalia esančiaisiais.

"Renginio akcentas – pupa, kaip gyvybės medis ir taikos simbolis, kurį perduodant kitam bus skleidžiama gera emocija", – šypsojosi pašnekovė.

Vakar startavo ir fotokonkursas "Išradingiausias Taikos glėbio apsikabinimas".

Iki pirmadienio Klaipėdos moksleiviai, studentai ir jaunimo organizacijos gali siųsti savo komandos nuotrauką el. paštu jurgita.cinauskaite@klaipeda.lt, kurioje jie įamžinę apsikabinimą už taiką.

Komisija spręs, kieno originalumas yra vertas aukščiausio įvertinimo. Dalyviai gali laimėti Klaipėdos jaunųjų verslininkų įsteigtų prizų, kuriuos atsiims renginio metu.

Tą pačią dieną nudžiugins ir daugiau renginių. Pasirodys studijos "Grock" jaunieji talentai, vyks žaismingos atrakcijos vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Kaip noreciau, kad kaimynas, kuris apskunde mane teisme, apkabintu mane ir pasakytu: "taika" ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių