Šaltis skina nepastovinčius ant kojų

Pajūrį užklupęs speigas kol kas žmonių aukų nepareikalavo, tačiau į ligoninę greitosios medicinos pagalbos medikai jau veža galūnes nušalusius ir bendrą kūno atšalimą patyrusius asmenis.

Ypač šaltas savaitgalis vertė klaipėdiečius šiltai rengtis ir ilgiau būti namuose. Sekmadienį trys šalčio paveikti žmonės pateko į ligoninę, visi jie rasti viešose vietose.

Sunkiau buvo benamiams.

Vienas jų – 60-metis, guolį įsirengęs po daugiabučio namo balkonu ir bandęs šioje buveinėje iškęsti žiemos šalčius. Medikai įtarė, kad vyras nušalo galūnes.

Medikams teko nuo šalčio gelbėti ir du gana jaunus vyrus. Panašu, kad abiem jiems namo pareiti sukliudė girtumas.

43 metų vyrą apsaugininkai aptiko geležinkelio stoties viešajame tualete. Jis tiesiog užmigo tualete ant grindų.

Kitas taip pat girtas 39 metų vyras miegojo parkelyje ties Kauno gatve.

Abu padauginę vyrai nugabenti į ligoninę.

Klaipėdos greitosios medicinos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė teigė, kad penktadienį ir šeštadienį medikai į gydymo įstaigas nuvežė dar po vieną benamį, tačiau abu jie didesnių sveikatos sutrikimų nepatyrė.

"Benamiai dažniausiai patys prašo praeivių, kad jiems iškviestų greitąją pagalbą. Jiems tai – būdas praleisti laiką šiltoje, švarioje aplinkoje", – pastebėjo N.Dambrauskienė.

Sekmadienį nakvynės namų darbuotojai iškvietė greitąją pagalbą į Šilutės pl. 8, kur yra įsikūrusi ši įstaiga, mat suabejota vieno vyro sveikata. Išvakarėse jį iki nakvynės namų kažkas atvežė, tačiau ryte jis vis dar atrodė sušalęs.

Savaitgalį vienos nakties nakvynės namuose buvo pasiektas pikas – įstaiga, kurioje telpa 52 asmenys, priėmė nakčiai 65 pavargėlius. 120 vietų apgyvendinimo vietos taip pat yra visos užpildytos, galimybės apsigyventi tokiuose laikinuose namuose laukia būrelis klaipėdiečių.

"Dabar nesame tokie griežti. Jeigu jaučiame, kad benamiai yra truputį išgėrę, bet nekelia kitiems grėsmės ir nesielgia agresyviai, įsileidžiame. Dienomis įsileidžiame ten, kur teikiamos apgyvendinimo paslaugos. Gatvėje sušalti žmonių tikrai nepaliekame. Esame prisiruošę arbatos, duodame klaipėdiečių numegztų kojinių, turime antklodžių", – tikino nakvynės namų vadovės pavaduotoja Indra Joniuškienė.

Nakvynės namų darbuotojai dažną dieną apžiūri tas vietas, kur paprastai tūno benamiai. Tiesa, penktadienį šios vietos buvo tuščios, namų neturintys žmonės rado sau šiltesnes vietas patys.

Klaipėdiečiai apie šąlančius žmones gali pranešti nakvynės namų socialiniams darbuotojams tel. 8 46 311204 arba el. paštu pagalba@nakvynesnamai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Nu tai pas tave prie durų kažkas apsigyveno, tu skambini policijai ir stebiesi, kad klausia koks adresas? Ar koks tavo vardas? Ir kuris klausimas pačiam atrodo netinkamas?

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Nežinau, tačiau vienas jaunokas benamis prisikasė iki septinto aukšoi Klp. Jūrininkų pr., prašėsi nakvynės, nors sakėsi turintis motina Sulupės g-je Nr.11, nuvežamas ten nenorėjo. Vėl skambutis, vėliau įsitaisė prie durų, galimai tikėjosi sužaisti mano nuoširdumu, deja esu pamokytas ne kartą. Paskambinau 112, tai pradėjo iš kokio miesto skambinu, kokios gatvės, teirautis ne tik mano anketinių domenų, vos ne mano batų išmieros. Prisiminęs kaip norėjau padėti sulaikyti narkomanus, atvykę policininkai referavo, kad nustatę asmenį kuris skambino, nors buvau prisistatęs ir policininkų laukiau koridoriuje. Kur mes einame? Mano tel. 8 662 33770
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių