Sankryžą uostamiestyje ženklino naktį

Taikos ir Baltijos prospektų žiedinė sankryža pažymėta naujomis linijomis. Horizontalų ženklinimą ketinama atnaujinti visose pagrindinėse gatvėse. Tačiau pagrindiniai darbai prasidės, kai bus išrinktas naujas rangovas.


 

Taikos ir Baltijos prospektų žiedinė sankryža pažymėta naujomis linijomis. Horizontalų ženklinimą ketinama atnaujinti visose pagrindinėse gatvėse. Tačiau pagrindiniai darbai prasidės, kai bus išrinktas naujas rangovas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad šiuo metu kaip tik baigiasi sutartis su dabar gatvių ženklinimą atliekančia įmone „Lemminkainen Lietuva“.

Yra paskelbtas konkursas naujam rangovui rasti. Dabar analizuojami dalyvių pasiūlymai.

„Sutartis su dabartiniu rangovu baigsis birželio 1-ąją. Tikimės, kad iki šios datos turėsime naują rangovą. Gal kitą savaitę jis jau paaiškės ir galėsime pasirašyti sutartį. Tada naujasis rangovas galės tęsti darbus“, – komentavo vadovas.

L.Dūdos teigimu, būtų negerai, jei iškiltų nenumatytų nesklandumų. Tokiu atveju nugalėtojo nebūtų galima paskelbti, viskas sustotų.

„Tačiau toks yra gyvenimas. Konkursas jau buvo apskųstas. Gal vieni kelininkai darbo neturi, kiti yra kupini ambicijų. Todėl ir susidaro tokios situacijos“, – komentavo vadovas.

Sutartis dėl gatvių ženklinimo bus pasirašoma trejiems metams. Manoma, kad darbus pavyks nupirkti pigiau nei ankstesnio konkurso metu.

„Kol kas žiedines sankryžas perbraižysime naujai, nes visi nori jose naujų linijų. O kai atsiras rangovas, tęsime darbus“, – tvirtino direktorius.

Taikos ir Baltijos prospektų žiedinė sankryža buvo žymima tamsiuoju paros metu. Anksčiau vairuotojai ne kartą skundėsi, kad kelininkai ne laiku imasi darbų. Esą eismas yra apribojamas piko metu.

Pirmiausia linijos bus atnaujinamos centrinėje miesto dalyje. Jau yra sulaukta pastebėjimų, kad reikia paryškinti Tiltų gatvėje dviračių taką žyminčią juostą. Autobusų ir dviratininkų juosta bus pažymėta ir Herkaus Manto gatvėje nuo Danės gatvės iki Lietuvininkų aikštės.

„Tiltų gatvės žymėjimą reikia atnaujinti kasmet. Nieko nepadarysi. Ten akmeninis grindinys. Dažai nesilaiko“, – aiškino direktorius.

Horizontalus ženklinimas miesto gatvėse buvo atnaujinamas skirtingu laiku. Didžiausias dėmesys bus skiriamas toms vietoms, kur jis labiausiai nusitrynęs. Šiemet šiems darbams skirta 450 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mildai Skyriutei

Mildai Skyriutei portretas
Paklausk pas Liudvika DŪDA ar žada baltom juostom sužymėti Šilutės pl. ir Jūrininkų pr. susikirtima išvažiuojant iš miesto, nes ten iš Šilutės pl. į kairę sukti galima dviem juostom, bet kai jos nesubraižytos tai dažnai nepakanka vietos, o Dūda apsimeta kad šito nežino

Labai

Labai portretas
gerai.Ankščiau visi kelių remonto, ženklų statymo darbai ir pan.buvo dirbami nakty.Žinoma, norėtūsi sužinoti kiek moka eiliniam darbininkeliui ,,ant mūsų Lietuvos"šiais laikais?Ar tik nėra tep kad viršininkėliai skina dešimtis tūkstančiu o eiliniai-minimumą?Gal kas žinot?Pasidalinkite informacija.

KLP

KLP portretas
nu va , kai nori tai gali ir nakti niekam netrukdydami darbuotis...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių