Sankryžoje stulpelius pakeis borteliai?

Kretingos ir Klaipėdos gatvių žiedinėje sankryžoje siūloma plastikinius stulpelius, kuriuos automobiliai itin dažnai kliudo ir nuverčia, pakeisti betoniniais borteliais.

Savivaldybei tokį siūlymą pateikė bendrovė "Benders Lietuva". Įmonė ne tik dovanotų savivaldybei betoninius blokelius, bet ir apmokėtų jų pastatymo darbus.

Saugaus eismo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas atkreipė dėmesį, kad dabar šioje vietoje žiedas suformuotas iš plastikinių stulpelių. Juos dažnai nuverčia transporto priemonės.

Komisijos nariai sutiko, kad žiedinė sankryža minėtoje vietoje pasiteisino. Čia tapo saugiau. Vis dėlto sutarta, kad žiedinę sankryžą reikėtų formuoti iš stabilesnių priemonių.

Nuomonės išsiskyrė, ar tam tinkamiausi yra betoniniai blokeliai. Atkreiptas dėmesys, kad jų nuolydis gali būti per aukštas.

"Ši žiedinė sankryža yra maža, aplinka – "suspausta". Nori nenori, automobilis gali užšokti ant krašto. Jei nebus tinkamo nuolydžio, į kraštus žmonės suniokos padangas", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Saugaus eismo komisija pritarė siūlymui, tačiau pabrėžė, kad žiedinės sankryžos projektą reikėtų suderinti su savivaldybe, policija – būtų įvertinti aukščiai, atstumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats

Tas pats portretas
Darykim kuo daugiau bortų, stulpų, kalnelių. Nebereiks begydyti. Galėsim pakasinėt... Belieka savivaldybėj duobkasių įmonę atidaryt. ...

Klausimas

Klausimas portretas
O kaip su motoroleriu kur nukrito į šį žiedą nepagalvojat? Jei būtų buvę borteliai žmogus gal išgyvenęs nebūtu. Geriau plastikinius stulpelius pakeist nei laidot žmones. Suprantu už ačiū. Negi nepaimsi...

Ąžuolas Stulpelis-Bortelis

Ąžuolas Stulpelis-Bortelis portretas
Gal ir gerai tie blokai. Galėtų netgi užminuoti tą žiedo vidinę dalį. Tai gal autobusų sumažėtų. Nes dabar nemažai autobusų vairuotojų yra baisesni už nebrendylas kelių vištgaidžius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių