Sankryžos rekonstrukcija išklibino Klaipėdos valdančiuosius

Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos planuojama rekonstrukcija sudraskė Liberalų sąjūdžio frakcijos miesto taryboje gretas. Į skirtingas barikadų puses stojo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas ir kiti frakcijos nariai.

Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos planuojama rekonstrukcija sudraskė Liberalų sąjūdžio frakcijos miesto taryboje gretas. Į skirtingas barikadų puses stojo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas ir kiti frakcijos nariai.

Miesto tarybai ketvirtadienį buvo pateiktas sprendimo projektas pateikti paraišką gauti ES finansavimą Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos pirmajam etapui – turi būti nutiesta naujas kelias į statomą naują Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą.

Skaičiuojama, kad rekonstrukcija gali kainuoti apie 21 mln. litų. Beveik 14 mln. litų skirtų ES, o likusius pinigus pridėtų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Kol Klaipėdos meras V.Grubliauskas atostogavo ir jį pavadavo vicemeras Artūras Šulcas, Liberalų sąjūdžio frakcija savivaldybės administracijai pateikė prašymą sprendimo projektą papildyti dar vienu punktu. Jame turėtų būti numatyta, kad savivaldybės administracija, kai bus pastatytas terminalas, įvažiuoti į jį ir iš jo išvažiuoti suteiktų tik laikiną pusmečio leidimą ir jo nepratęstų, kol nebus patvirtintas konkretus susitarimas su Vyriausybe dėl kitų Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcijos.

„Mano parašo po šiuo prašymu nėra ir nebus. Manau, kad reikia kalbėti ne ultimatumais, o korektiškai“, - viešai posėdyje pareiškė Klaipėdos meras.

Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcija yra vienas tų projektų, kurį Vyriausybė yra pažadėjusi pripažinti valstybinės svarbos. Taip ketinta padaryti su dar trimis projektais – Klaipėdos piliavietės atkūrimu, pietinio aplinkkelio teisimu ir naujo baseino uostamiestyje statybomis. Tai padaryti Vyriausybė esą įsipareigojo už Klaipėdos savivaldybės ir politikų paramą suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statyboms ties Kiaulės nugara. 

Tačiau tik baseino statybos projektas iki šiol yra pripažintas valstybinės reikšmės.

„Kiti projektai tikrai niekur nedingo. Mes nestovime mirties taške ir nesame nulinėje pozicijoje, todėl negalima dramatizuoti situacijos ir taip kenkti miestui“, - partijos kolegas iš miesto tarybos tribūnos tarsi auklėjo V.Grubliauskas.

Po jo iškalbingo pasisakymo Liberalų sąjūdžio frakcija atsiėmė siūlymą į sprendimo projektą dėl paraiškos gauti finansavimą sankryžos rekonstrukcijai teikimo įrašyti punktą apie laikiną leidimą įvažiuoti į Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą ir išvažiuoti iš jo.

„Mes, uostas, Vyriausybė esame partneriai. Jie gali kalbėti ir tvirtesniu tonu, bet pasirinkome tą, kai kalbame iš apačios žiūrėdami į viršų“, - lyg V.Grubliauskui replikavo A.Šulcas.

Taikyti Liberalų sąjūdžio frakciją ėmėsi net kitų partijų atstovai. „Nuleiskime garą“, - ragino liberalcentristas Rimantas Taraškevičius.

„Nevarykime arklių į priekį“, - patarė pastarojo partijos kolega Vidmantas Plečkaitis. 

Miesto tarybos nariai prisivertė nurimti ir vieningai balsavo už tai, kad savivaldybės administracija pateiktų paraišką gauti pinigų iš ES Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos pirmajam etapui.

Jie taip pat įpareigojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorę pasirašyti jungtinės veiklos sutartį su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, kad ši prisidėtų prie projekto koofinansavimo ir padengtų netinkamomis pripažintas išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Remigijus.KLP

Remigijus.KLP portretas
Spėju prieš tai esantys 5 komentarai yra vienos ir tos pačios suinteresuotų asmenų grupės, nes visi ne į temą ir visiškai nesusiję su straipsniu. Nors aš iki šiol palaikiau konservatorius, bet drąsiai galiu pasakyti, kad per ateinančius savivaldybės rinkimus balsuosiu už liberalus. Taip kad Jūsų propaganda Klaipėdos dienraščių komentaruose, apie kažkokius tariamus liberalų nusikaltimus ir vagystes niekam neįdomi. Sugalvokit geresnį būdą kaip į savo pusę palenkti rinkėjus, kad išrinktų Jums pavaldžią Klaipėdos valdžią kuri klaipėdiečiams padarytų gyvenimą nemielą.

T

T portretas
biški liberastai lovio nepasidalina. Jaučia pabaigą, tai prisiplėšti nori prieš tampant politiniu lavonu...

Javol

Javol  portretas
kaip supratau,is rasliavos,liberstu chebra "stato" sau ateiti miesto[musu] saskaita?"Isisavina" mums skirtus ES pinigelius? Dabartine sankryza lyg gan funkcionali,stovis,kelio danga gan pakenciama.Bet,kaip suprantu,chebrule[liberasai],jau gan senokai lauke,islauke "isisavinti" "tipo antraji leza",neidedant ne cento,mikliu ranku,liezuvio,popiereliu pagalba["tarptautinis kroviniu keleiviu terminalas"],apsiforminti "versliuka" su pilna infrastruktura,o pardavus "baltarusams",milijonai garantuoti? Gal as klystu?Kas stato, valstybe ar, uz valstybes-ES pinigus ...?Negi mieste nebereikia niekur asfaltouti gatviu,nebereikia naikinti dulkiu zidiniu, ligu sukeleju,negi ...,cia prioritetas? P.S Kiek pamenu,kiosko "liberastai" neleisdavo pastatyti,kol parkavimu-ivaziavimu-apvaziavimu nesukurdavai-neapmokedavai.O cia?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių