Sąskaitos sukėlė daug klausimų

Pirmosios sąskaitos už kiemų valymą vienus klaipėdiečius nudžiugino, kitus papiktino. Kai kurių daugiabučių gyventojams liko neaišku, kokio dydžio yra jų kiemas ir kodėl už neatliktus darbus reikia atseikėti tiek daug.


 

Pirmosios sąskaitos už kiemų valymą vienus klaipėdiečius nudžiugino, kitus papiktino. Kai kurių daugiabučių gyventojams liko neaišku, kokio dydžio yra jų kiemas ir kodėl už neatliktus darbus reikia atseikėti tiek daug.

Klaipėdiečiai jau gavo pirmąsias sąskaitos už daugiabučių kiemų valymą. Mokėti reikia už 12 paskutinių lapkričio dienų. Kai kurių gyventojų sąskaitos nesiekia nė pusės euro, kitų – dešimteriopai didesnės.

"Gavau sąskaitą, kurioje nurodyta, kad už kiemo valymą reikia mokėti 3,41 euro. Paskambinau savo bendrijos pirmininkui ir paprašiau, kad paaiškintų, kiek hektarų žemės yra priskirta mūsų namui. Juk ten, kur gyvenu, faktiškai nėra kiemo: namas stovi prie namo. Be to, teritorija apšnerkšta, voliojasi pernykščiai lapai, stiklų pridaužyta, nelabai suprantu, ką ten valė ir už ką mums reikia mokėti", – stebėjosi klaipėdietis Jonas.

Gyventojus piktina kiemų valymo įkainiai ir nesutvarkyta viešoji erdvė. Dalis miestiečių kelia klausimą, kodėl už neatliktą paslaugą iš žmonių renkami pinigai?

"Kai atsirado mokestis už kiemų valymą, žadėjo, kad bus surengtas gyventojų susirinkimas, parinktas kiemų valytojas. Tačiau mūsų name jokio susirinkimo nebuvo, valytojai atsirado nežinia iš kur, nors mes patys norėjome tvarkyti savo kiemą. O dabar sąskaita visam namui už 12 dienų siekia 111 eurų. Mes nematėme, kad kas nors valytų, aplinkui – netvarka. Kodėl taip savavaliaujama?" – klausė klaipėdietė, gyvenanti Kretingos gatvėje.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, kad tokios gyventojų reakcijos, gavus pirmąsias sąskaitas už kiemų tvarkymą, nesitikėjo. Esą tiek namų administratoriai, tiek daugiabučių namų bendrijos žino įstatymus ir turi jų laikytis. Kilus neaiškumams gyventojai turėtų kreiptis į Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrį.

"Namams ir namų grupėms kiemai yra priskirti detaliaisiais planais. Turime keletą atvejų, kai gyventojai nesutinka su priskirtomis teritorijomis, tačiau pakeisti nieko nebegalima. Žmonės turėjo domėtis, pareikšti pastabas, kai vyko detaliųjų planų svarstymai, tada tikrai būtume atsižvelgę, bet jie to nepadarė", – pabrėžė I.Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is Alksnynes gatv.

Is Alksnynes gatv. portretas
O mes labai patenkinti (as asmeniskai), manau ir kiti . Svaru, lapai buvo grebiami vos nukrite, siuksles nesimeto (isskyrus prie brangiuju siuksliu konteineriu). Viskas puiku. Ir dar - didziausia padeka kiemsargiui Vytautui (varda suzinojau). Tokio darbstumo zmogaus neteko sutikti. Pagarba ir sveikinimai siam darbstuoliui, sveikinimai su sventemis! ....Valdzia galetu svenciu proga paskatinti irgi (zinoma materialiai). Visus su sventemis.....

Šiaulių gatvės kiemų

Šiaulių gatvės kiemų portretas
NEVALO jau kelis mėnesius!!! Bet mokestį atsiuntė. Aplink - PURVAS susimaišęs su supuvusiais lapais.

linui

linui portretas
Kitiems metams kiemų valymui lėšų neskirta. Nėra ką dalinti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių